Båda IFK:s Europacupmatcher i Skövde

Sista veckoslutet i november kommer att innebära en riktig handbollsfest i Skövde. Det är nu klart att IFK Skövde HK kommer att spela båda matcherna i 16-delsfinalen i EHF European Cup mot AS SGS Ramhat Hashron från Israel hemma i Arena Skövde. Matcherna spelas fredagen den 26 och lördagen den 27 november.

På söndagen är det sedan dags för det svenska damlandslaget att spela mot Montenegro.

– Internationell handboll i dagarna tre. Bättre kan det väl inte bli, kommenterar IFK Skövdes klubbchef Erik Sackari.

Förhandlingspussel
Sedan lottningen av 16-delsfinalerna i EHC-cupen genomfördes har det varit ett intensivt arbete för att få ihop speldagarna. Att Arena Skövde också har många andra evenemang i november har bidragit till ett pusslande för att få till speldagar.

– Vi har nu kommit överens med israelerna om att båda matcherna ska spelas i Skövde och vi är naturligtvis glada över att ha hittat en lösning som passar alla parter, säger Erik Sackari.

Nu gäller det för tränarteamet att skaffa sig information om det kommande motståndet.

– Rent sportsligt kunde vi säkert fått ett tuffare motstånd, men vi möter ett lag som tagit sig till 16-delen och det inger respekt, kommenterade sportchef Ulf Nyström efter lottningen.

Matchtider
Första matchen spelas alltså fredag 26/11 kl 19.00, den andra på lördag kl 16.00. Damlandskampen spelas på söndagen kl 16.00

Text: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!