Dags för säsongens första match!

På fredag kl 17.00 är det dags för IFK Skövdetränaren Jonas Wille, Kristian Svensson, Rex Blom, Jack Thurin & Co att spela säsongens första match.

 

Danska Fredericia Håndboldklub är på träningsläger i Skövde och  möter tre lag från Handbollsligan under denna vistelse.

-Det ska förstås bli trevligt att bryta träningen med match. Sedan lägger vi ingen som helst fokus på resultatet, säger IFK-tränaren Jonas Wille.

IFK har varit igång med den kollektiva träningen i en dryg vecka nu. På fredag blir det alltså första gången för nyförvärven Dan Beck-Hansen, Kristian Jakobsen Stranden och Fabian Norsten att ta på sig matchtröjorna för IFK.

-Vi kommer att låta alla tillgängliga på respektive positioner få speltid och det blir planerade byten efter 15 minuters spel, säger IFK-tränaren.

Målvakten Håvard Åsheim dras med en enklare skada och kan inte spela ännu på några dagar. Nye Fabian Norsten lär alltså få mer speltid än vad som annars planerats.

Jack Thurin är hemma igen efter sitt landslagsuppdrag och lär förstås få speltid.

Frederica vann den näst högsta ligan i Danmark förra säsongen och laddar nu för att etablera sig i den danska högstaligan. Nya i laget är svenskarna Victor Skillhammar och Jesper Lindgren.

-Victor känner jag väl till efter tre år i Halden, berättar Jonas Wille.

Det senaste året har Skillhammar spelat i spanska Benidorm. Jesper Lindgren kommer till det danska laget efter många år i Eskilstuna Guif.

Fredericia HK möter på torsdagen nya Handbollsligalaget Hallby och på lördag Önnered – alla matcherna i Arena C.

Text: Bengt Andersson   Foto: Hans Petter Wille

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!