Dan Beck-Hansen och IFK överens om nytt tvåårskontrakt

IFK Skövde och mittsexan Dan-Beck Hansen har skrivit ett nytt tvåårskontrakt. Det betyder alltså att den store och starke dansken är klar till och med säsongen 2022-23.

IFK:s sportchef Ulf Nyström ser detta som en bra blåvit dag i Skövde…

– Det är givetvis glädjande att Dan väljer att stanna i Skövde och i vårt lag med tanke på att intresse funnits från annat håll. Dan har ju sedan sitt inträde i den svenska ligan visat att han tillhör de allra bästa på sin position. Hans egenskaper matchar väl våra fortsätta ambitioner med laget och föreningen, säger sportchefen.

Gillar klubben och sta´n

Dan Beck-Hansen kom till Skövde sommaren 2019 från den danska klubben Nordsjælland Håndbold där han spelat fem år. Tidigare danska klubbar var Odder, Århus och Midtjylland och på meritlistan finns drygt 30 u-landskamper.

Dan känner sig mycket tillfredsställd över att kontraktet förlängts.

-Klubben satsar hela tiden på att förbereda sig i allt och det gör jag gärna också. Allt omkring klubben och sta´n tycker jag är unikt fint.

Trivs med vardagen

Dan uttrycker sin glädje över att bo i Skövde.

-Vardagen utanför handbollen fungerar riktigt bra för oss alla tre och det är förstås viktigt.

Sambon Karina har ett jobb som hon är glad över och sonen Malte trivs fint på förskolan. Dan kombinerar handbollen med jobb på Borgunda.

-Det är ett arbete jag är glad över och att jag får möjlighet att samtidigt prioritera min handboll är jag mycket tacksam för. Att ha ett jobb vid sidan av ger mig energi på handbollsplanen.

Publikfavorit

Dan blev snabbt en favorit hos IFK-publiken. Säsongen så här långt tycker Dan har varit uppåtgående. För egen del har det hittills blivit 34 mål i ligan även om det nog som försvarsbjässe han utmärker sig mest…

Nu hoppas han förstås som alla att kampen mot corona fortsätter så att publiken kan återvända till hallen och att vi får en normal tillvaro igen.

-Jag ser också verkligen fram mot att med mina blå kamrater få ta ”plats på tribunenen”, säger 30-åringen.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!