De unga IFK-spelarna stärker fysiken

Sen över en månad tillbaka har dom inte rört en handboll. Men fysiskt blir gruppen bara allt starkare. Så är verkligheten för IFK:s spelare i HK Skövde och HK Blå Kamraterna. Fem träningspass i veckan är det som gäller för de cirka 15 spelare som enligt senaste coronarestriktionerna inte får träna handboll eller spela matcher. Ytterligare åtta spelare som tillhör truppen har kontrakt med IFK och får därför träna med elittruppen.

-Ingen rolig verklighet men vi får göra det bästa av situationen. Grabbarna accepterar det bra och fullföljer de scheman som gäller, säger Fredrik Sääf som är huvudansvarig för juniorverksamheten i IFK Skövde HK.

Gemensamma pass
Två gånger i veckan träffas gruppen utomhus och då blir det mest löpträning som gäller. Alla har sedan möjlighet att träna på gym eller hemma med de träningsscheman som de fått. Det är fystränare Johan Martinsson som gett spelarna personliga scheman att följa.

-Någon handbollsträning har vi inte haft sedan i oktober och det är naturligtvis trist. Alla längtar ju efter att få komma igång med det som är allra roligast. Att spela handboll, säger Sääf.

\"\"

Kreativa lösningar
För de fem ledarna i ungdomstruppen gäller det att vara kreativ och hitta aktiviteter för att vardagen inte ska bli alltför monoton och tråkig. Förutom de två kollektiva träningarna har spelarna scheman för individuell träning ytterligare tre pass i veckan.

-Nästa helg har vi planer på en gemensam aktivitet. Hur och i vilken form kan jag inte avslöja för det ska bli en överraskning för gruppen. Det är viktigt att vi hittar på något för att ha kvar vår lagkänsla och vår grupptillhörighet, säger Sääf.

Vill inte ha vinter
Än så länge har vädret tillåtit att man samlats utomhus. Om det blir kallt och vinter kan det bli ännu svårare att hitta möjligheter till gemensamma aktiviteter när man inte får träffas inomhus. Då är förstås förhoppningen att restriktionerna lättar och att spelarna åter kan börja ägna sig åt att spela handboll. I väntan på det blir det fortsatt träning för ökad god fysik hos de unga spelarna.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström/Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!