Fredrik \”Bedda\” Larsson död i olycka

Fredrik ”Bedda” Larsson har omkommit i en olycka. ”Bedda” är av stor profil i svensk handboll. Moderklubb är HK Country och i IFK Skövde fortsatte en karriär som innebar både många landskamper, spel utomlands och representation i ett flertal svenska elitklubbar.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström känner stor tomhet över det tragiska beskedet.

Uffe var den som värvade ”Bedda” till IFK från Country. I landslagssammanhang har Uffe och Fredrik stött på varandra, bland annat under två mästerskap.

-”Bedda” var en fantastisk person – alltid glad och med glimten i ögat. Han var träningsvillig och bidrog alltid. En härlig lagspelare helt enkelt, säger Ulf Nyström.

Lång meritlista

I IFK Skövde blev det 52 elitseriematcher och 15 slutspelsmatcher med totalt 30 mål. Utöver IFK har han i Sverige spelat i Ystads IF, Hammarby, Sävehof och karriären avslutades i Alingsås 2016. Proffslivet bestod av spel i spanska Aragon och tyska Gummersbach.

Totalt gjorde ”Bedda” 36 A-landskamper och deltog i EM 2010 och VM 2011. Fredrik blev 36 år. Han efterlämnar sambo och två döttrar.

Polisen utreder

Olyckan hände i Lerum i tisdags då Fredrik var ute och cyklade och blev påkörd av en lastbil. Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!