IFK Skövde och HV Tidaholm i samarbete

IFK Skövde HK och IF HV Tidaholm har upprättat ett avtal angående tre spelare i Tidaholms 06-lag. Killarna tränar och spelar matcher med Tidaholm, men tränar också en del med IFK.

-Men framför allt lirar dom USM med vår P 14-lag eftersom Tidaholm inte är med där. Det blir en win-win-situation för alla, kommenterar IFK:s sportchef Ulf Nyström.

I den handlingsplan som upprättats för IFK:s samverkan med HV Tidaholm understryks att det handlar om att stärka relationerna mellan klubbarna.

-Spelare ska inte bara kunna komma från Tidaholm till Skövde utan även kunna gå den omvända vägen. Vi utbildar många unga lovande spelare i vår klubb, men alla kan inte spela i vårt representationslag.

Ömsesidigt utbyte

Peter Larsson, ordförande i HV Tidaholm, gläds åt det nya avtalet

-Vi tror på den här formen av samarbete. Jag ser det som ett ömsesidigt utbyte som är bra för handbollen och utvecklande för unga ambitiösa killar, säger Peter Larsson som hoppas på möjligheterna att bredda kontaktnätet även på ledarsidan.

Ledare från Tidaholm kan komma att bjudas in till IFK:S ledarträffar. Redan nu har ledare från Tidaholm varit med på några träningar för P14-laget.

-Vi ser det här som ett långsiktigt samarbete för att utveckla relationen med IFK Skövde, samt att våra ledare och spelare kan ta del av den kompetens och erfarenhet som IFK Skövde har. Det här gynnar handbollen lokalt och regionalt på sikt, säger Peter Larsson.

Regionalt samarbete

Ulf Nyström påpekar också vikten av att det kommer finnas kvar klubbar som bedriver handboll på övriga orter i Skaraborg. Att utveckla ett regionalt samarbete finns med i handlingsplanen.

-Kan vi hjälpas åt är det naturligtvis något som gynnar sporten både på toppen och bredden, säger sportchefen i IFK Skövde.

Fotnot: De tre Tidaholmspelare som nu är aktuella heter John Gård, Melker Blomberg och Lukas Sannerstedt.

Text: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!