IFK-tränaren inför söndagsmötet med Malmö

Krutröken har knappt lagt sig efter den dramatiska matchen i Partille Arena i sent i torsdags kväll förrän det är dags för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare att fokusera på nästa match. På söndag eftermiddag är det dags att ta sig an HK Malmö i Arena Skövde.

-Det blev åter förlust mot Sävehof, men det finns väl ändå en massa positiva saker att ta med sig från matchen. Visst var det stark moral att komma tillbaka och göra det spännande in i slutskedet?

– Det finns absolut mycket positivt att ta med sig. Vi löser deras försvarsspel på ett bra sätt. Vi bjuder upp till kamp ändå in till slutet och är oerhört nära att ta poäng. Nu fick vi inga poäng med oss, men vi får spara det tills nästa gång vi möts, förhoppningsvis i denna säsongs slutspel.

 – Hur sköter ni kropparna för att komma heltaggade ett par dygn senare?

– Det blir några lugna träningar fram till match. Så här sent in på säsongen ger det oss mer att göra vad vi kan för att komma i bra fysiskt skick. Spelet sitter och det behövs inte alltid träna så mycket på det vi har som taktik inför ett nytt motstånd.

– Vi närmar oss slutet i Handbollsligan 2021-22 och det gäller att positionera sig inför slutspelet. Malmö skuggar er nu i tabellen och det betyder förstås att det är viktiga poäng som står på spel.

-Ja, absolut! Dom har siktet inställt på fjärde platsen och vi siktar på tredje platsen så båda lagen kommer att komma högmotiverade.

 – Känns det inte som att Malmö blivit starkare och starkare ju längre säsongen gått?

– Jag tycker det. Dom gjorde en riktigt bra insats i förra omgången mot Hammarby som jag tycker övertygat det senaste. Jag ser Malmö som ett av de 3-4 bästa lagen om man ser till vad dom har för spelare.

-Var ser du som Malmös främsta styrkor? Det handlar inte bara om att ta hand om den blivande IFK-spelaren Daniel Ekman…

– Dom har verkligen en bred trupp med hög kapacitet på varje position. Dom spelar en kraftfull handboll med bra tryck i både försvar och anfall.

-Något budskap till publiken?

– Jag kan lova att det blir en sevärd match med mycket känslor. Vi behöver din hjälp och du och dina nära och kära mår gott av att komma ut, träffa människor och umgås tillsammans. Det vet både du och jag!

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!