\”Moral-besked” av IFK i svängig match

IFK Skövde var nere för räkning. Men åttamålsunderläget i den första halvleken hämtades in till delad pott (27–27) mot Eskilstuna Guif.

– Det här stärker oss inför slutspelet, menar IFK-tränaren Henrik Signell.

IFK Skövde inledde bedrövligt i hemmamötet mot Eskilstuna Guif på onsdagskvällen.

Redan efter elva minuters spel hade Henrik Signell använt det gröna timeout-kortet vid två tillfällen. Då ledde gästerna med 9–1 efter att bland annat ha gjort två mål med en ”gubbe” utvisad.

Åttamålsunderläget krympte så småningom till ett underläge på sju mål efter den första halvtimman (10­–17).

– Vi fick ingen träff bakåt och de fick springa igenom på individuella prestationer. Vi vill ju backa upp varandra. Det blev stress och oro där spelarna ville mycket på kort tid, säger Signell.

Som ett annat lag
I den andra halvleken kom IFK Skövde ut som ett helt annat lag. Ett mycket aggressivare försvarsspel bäddade också för ett mycket effektivare anfallsspel vilket gav utdelning direkt.

Nu var det helt plötsligt Zoran Roganovics gäng som hamnade i trubbel och efter sju minuter var det hans tur att lämna in det gröna kortet.

IFK hade då gjort 5–1 på Guif fram till 15–18.

– Vi pratade om att gå tillbaka till grunderna. Vi kunde gjort en del förändringar, men vi valde att lita på det vi kan, säger Henrik Signell.

Hemmalaget trampade på och kröp allt närmare även om Guif ett tag hade fem måls överläge så var det IFK:s halvlek. Om Guif vann den första halvleken med 17–10 var det exakt omvända siffror i den andra till hemmalagets fördel skulle det visa sig.

Dramatik in i det sista

Matchslutet blev dramatiskt. Dan Beck-Hansen skruvade elegant in 25–26-reduceringen med fyra minuter kvar.

Kvitteringen kom minuten senare genom Jack Thurin.

Och som om det inte vore nog så tog också Blåvitt ledningen för första gången i matchen. Richard Hanisch (bilden) blev siste hemmamålskytt.

27–26 blev dock till 27–27 och femte krysset för IFK var ett faktum.

– Jag är stolt och nöjd över att vi reste oss. Det här stärker oss inför slutspelet. Vi visar att vi har moralen, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

– Jag tycker att Guif är bättre än tabellen visar och i dag krigade de verkligen för en slutspelsplats.

Erik Persson tio målskytt
Pris till bästa spelare i Eskilstuna Guif gick till tiomålsskytten Erik Persson. Dan Beck-Hansen fick ta emot priset som kvällens bästa blåvita-spelare.

Ytterligare en match återstår innan serien kan summeras. För IFK Skövdes del handlar det om bortamöte mot Alingsås på lördag.

IFK Skövde kan bli fyra, femma eller sexa.

 

Matchfakta

IFK Skövde–Eskilstuna Guif 27–27 (10–17)

Målen, IFK Skövde: Dan Beck-Hansen 5, Richard Hanisch 5, Jack Thurin 4, Fredrik Mossestad 4, Rasmus Wremer 3, Victor Ljungqvist 2, Herman Dyberg 2, Rex Blom 2.

Guif: Erik Persson 10, Fredrik Gustavsson 6, Eric Johansson 5, Marcus Ekman 2, Pavle Karacic 1, Robin Andersson Dickfors 1, Daniel Freyr Andresson 1, Melker Norrman 1.

Utvisningar, IFK: 3×2 min.

Guif: 4×2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Text: Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!