Jack laddar för U21-VM i Spanien

Efter en smått osannolik vår och sommar med väldigt många landslagsuppdrag laddar nu IFK Skövdes högernia Jack Thurin för U 21-VM som startar i Spanien tisdagen den 16 juli.

-Det är givetvis en fantastisk resa som man knappast kunnat drömma om, säger Jack som mitt i alla landskamper fyllde 20 år den 9 juni.

Jack har fått äran att ikläda sig den blågula dressen både när det gällt A- och U-landslagen.

-Att få vara med i lag med så många duktiga spelare ger förstås stor erfarenhet. Jag är dessutom otroligt tacksam för att få chansen att få komma ut i världen till olika miljöer.

Det började i april med ”riktig” A-landslagsdebut i dubbelmöten med Norge. Detta följdes upp i juni med EHF Europ Cup-möten med Spanien på bortaplan och Österrike i Stockholm. I midsommartid väntade sedan dubbellandskamper mot Japan i Tokyo. Inför stundande VM för U 21 avgjordes Skandinavien Open Championship (SOC) i Helsingborg där Egypten, Danmark och Norge stod för motståndet.

-I både A- och U-kamperna har du fått mycket speltid. Hur orkar du?egentligen?

-Det har nog varit lugnare än vad jag kunde tro. Sedan är det ju alltid roligare att få spela än att sitta på bänken…

-Är det någon av de sex A-landskamperna som du rankar högst?

-Första matchen mot Norge kändes riktigt kul även om vi förlorade. Jag kom in i laget direkt och det fungerade fint för mig. Matchen i Spanien var också häftig med stor och entusiastisk publik.

-När ni var i Japan blev Sävehofs Gzim Salihi skadad tidigt och du fick bära ett väldigt stort ansvar som ende högernia. Hur kändes det efter det tuffa programmet?

-Det var förstås tråkigt för Salihi att han blev skadad, men då fick jag ju möjlighet att spela mer och det fungerade ju ganska bra…

 -Hann ni uppleva Japan något?

-Ja, vi fick lite tid att kolla Tokyo och det är verkligen en annorlunda miljö och det var förstås en upplevelse för livet.

\"\"

-Nu väntar alltså VM för U 21. I förturneringen blev det en hel del mål från din sida och du fick mycket beröm av förbundskapten Jerry Hallbäck. Känner du att formen är den bästa?

-Det känns som jag kom till bra lägen i de matcherna och nu gäller det väl bara att jobba vidare på det.

-VM-turneringen startar på tisdag med match mot Sydkorea. Förhoppningarna där?

-Vi hoppas förstås på vinst. Det gäller nog i första hand att vi får till det lite bättre bakåt än i de senaste matcherna. Då kan det också bli lite enklare mål och att starta med en vinst är ju viktigt.

-I gruppen finns dessutom Australien, Egypten, Frankrike och Nigeria. Vilka länder blir svårast?

-Frankrike är nog att betrakta som favorit till gruppsegern. Att komma bland de tre bästa och gå vidare från gruppen är ett givet mål. Sedan får man se hur långt det bär.

-Oavsett hur långt ni går i VM så lär det bli närmare 20-talet landskamper för dig denna säsong. Kommer du bli svårt att ladda om till säsongen med IFK drar igång?

-Nej, det tro jag absolut inte. Med den förra säsongen i minne och att vi har ett intressant lag på gång så blir det inte svårt att motivera sig. Men jag kanske kan behöva lite återhämtning efter VM-turneringen…

Fotnot:Jack står nu registrerad för sex A-landskamper (13 mål) och hela 24 U-landskamper (42 mål).

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!