Jonas Wille inför semifinal 4

Efter matchen i Arena Skövde i måndags är det IK Sävehof som skaffat sig ”matchboll” i semifinalserien. På torsdag måste IFK vinna för att hålla semifinalen och säsongen vid liv. IFK-tränaren Jonas Wille är förstås medveten om förutsättningarna.

– Det har som väntat varit tre tuffa semifinalmatcher som inleddes med var sin hemmavinst. Vad anser du var främsta anledningarna till att Sävehof vann match tre i måndags?

– Det är många små detaljer som är orsaken till det. Att Sävehof gör en bra match är självklart en av orsakerna, men samtidigt är vi icke nöjda med att vi spelar så pass trögt anfallsspel och verkar stressade.

– Ni har vid det här laget mött Sävehof sex gånger den här säsongen. Är det något som överraskat särskilt i de senaste matcherna?

-Nej, ingen konkret sak som överraskar. Att de startar med punkt på Matias stressade oss de första fem minuterna senast, men det skall vi lösa bättre om det kommer på nytt.

– Nu pratas det förstås om att IFK har kniven på strupen. Det är ju egentligen en lite ny situation den här säsongen. Hur hanterar ni det?

-Det får vi se torsdag kväll! Men jag hoppas att vi alla är extremt revanschsugna och att vi kommer till att visa oss från en mycket bättre sida än senast.

– Det har varit tuffa och hårda tag stundtals i matcherna. Någon kommentar kring det?

-Den diskussionen tycker jag är ointressant faktiskt. Jag tycker att vi som lag ska ha noll fokus på om motståndaren spelar hårt eller fult. Om det går över gränserna ska domarna ta det. Ska man spela i Bundesliga eller Champions League kommer man nog att möta ännu tuffare och fulare spel…

– Ni har trots allt vunnit två av tre matcher i Partille Arena den här säsongen. Det är väl något ni tar med er för att få till ytterligare en kamp i semifinalserien?

-Ja, absolut. Vi vet att det är möjligt att slå Sävehof.

-Blir det uppladdning på samma sätt som inför bortamatcher tidigare denna säsong. Eller gör ni något för att bryta mönster?

-Samma upplägg. Fysisk återhämtning och taktisk genomgång är det som gäller.

Text: Bengt Andersson  Foto: Hans Petter Wille

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!