”Krille” får ny roll i IFK Skövde nästa säsong

Den kommande SM-finalserien blir det sista som spelare för IFK Skövdes veteran Kristian ”Krille” Svensson. Nästa säsong väntar nya uppgifter. Han blir nämligen assisterande tränare.

 

– Men nu är det full fokus på att avsluta karriären på allra högsta nivå, säger lagkaptenen som förstås syftar på att det stora målet är att hans IFK Skövde kan ta det eftertraktade guldet.

Det blir alltså så att de två stora IFK-ikonerna Rasmus Wremer och Kristian Svensson slutar spela elithandboll samtidigt.

\"\"

IFK sportchef Ulf Nyström konstaterar att Kristian,precis som Rasmus, är en av förenings stora ambassadörer, såväl på banan som utanför.

– Han har dessutom varit vår lagkapten under en hel radda av år. Han har gjort även det med bravur och månat om våra spelare i olika sammanhang. Så självklart kommer avsaknaden av en sån spelare märkas på många sätt, säger Ulf Nyström.

Inget lätt beslut
Krille säger själv att beslutet inte varit lätt.

– Men det har vuxit fram och någon gång måste man ju lägga av, säger ”Krille” som fyller 40 år den 10 maj – alltså dagen före den första SM-finalmatchen mot IK Sävehof..

Den nuvarande lagkaptenen kommer att ha en tongivande roll i IFK Skövde även i framtiden. Han tar nämligen över rollen som assisterande tränare kommande säsong.

– Jag är glad över att få den chansen. Vi har haft en bra diskussion fram till beslutet. Att inte klippa banden med den härliga gruppen i och kring laget känns väldigt bra. Det ska bli spännande att testa en ny roll, säger Kristian.

Imponerande meritlista
IFK:s sportchef konstaterar att Kristian har haft en fantastiskt handbollkarriär på många sätt. Det handlar om tidig debut i moderklubben, en mängd landslagsuppdrag såväl på ungdomsnivå som på A-nivå, serieseger och SM-final med elitlaget. Det följdes av flytt och spel i anrika klubbar såsom Aalborg, FC Köpenhamn och TUS N-Nettelstedt. Detta vittnar självklart om en enorm kvalitet som spelare.

Kristian Svenssons meritlista i IFK Skövde är imponerande. Endast Rasmus Wremer har gjort fler matcher och mål.

För IFK:s nummer 11 har det blivit 373 elitseriematcher med 1 328 mål, 43 slutspelsmatcher (138 mål) samt 25 Europacupmatcher (87 mål). Imponerande med tanke på att Kristian var proffs i Danmark och Tyskland åren 2005-2013.

Ulf Nyström fyller på:

– Personligen vill jag bocka och buga och tacka för allt han bjudit vår blåvita publik och inte minst våra blåvita ungdomar på.  Kristian, har som många andra spelare, även en son spelandes i våra ungdomslag vilket innebär att vi även framledes kommer kunna nyttja hans enorma erfarenhet och handbollskunskap i klubben.

– För lång tid framöver kommer vi alla minnas Kristian Svenssons handbollspel med ett leende på läpparna. Med minnet av att han är en våra stora IFK-spelare genom tiderna önskar vi all lycka framöver.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström/Marcus Dahl
Video: Marcus Dahl

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!