”Krille” i ny roll ser fram mot helgens matcher

I veckoslutet är det dags för IFK Skövde HK att spela säsongens första matcher. För Kristian ”Krille” Svensson blir det för första gången i sin nya ledarroll som assisterande till IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

-Det känns bra att komma igång och få lite matchtest, säger ”Krille” som tycker att de första veckorna efter träningsstarten sett bra ut.

-Vi har krigat på bra och killarna ser hungriga ut och sugna på att visa upp sig.

Norskt topplag

Övriga lag i försäsongsturneringen är norska ØIF Arendal samt ligakollegorna Eskilstuna Guif och Hammarby IF.

Först ut på fredag kl 17.00 är ØIF Arendal-Eskilstuna Guif följt av IFK mot Hammarby kl 19.00. På lördag spelar Guif-Hammarby kl 14.00 och miniturneringen avslutas med IFK mot Arendal.

”Krille ser helgens matcher som bra värdemätare.

Arendal tillhör topplagen i norsk handboll och är en klubb som IFK haft fint utbyte med tidigare. Tränare i laget är André Jørgensen Hofstøol.

-Ska bli kul att träffa André. Både Rasmus och jag spelade ihop med honom när vi var i Aalborg.

Hammarby åter i ligan

Hammarby är åter med i Handbollsligan. Här återfinns bland andra förre IFK-spelaren Edwin Aspenbäck, som är utlånad från norska Elverum.

-Hammarby ser ut att fått ihop ett slagkraftigt lag. Bland annat har Viktor Ahlstrand återvänt. För svensk handboll är det också bra att Hammarby är tillbaka och att huvudstaden är representerat i högsta ligan, säger ”Krille”.

Eskilstuna Guif har tappat storskytten Erik Johansson till Elverum. Dessutom har IFK-bekantingen Markus Hagelin slutat.

-När en så dominerande spelare som Erik försvinner får ju andra spelare chansen att ta ytterligare  steg. Jag tror på Eskilstunalaget även denna säsong, säger IFK:s assisterande tränare.

Alla får speltid

IFK kommer att låta alla tillgängliga spelare få speltid under de här matcherna. Jack Thurin, Viktor Ljungqvist och Daniel Björk ägnar sig fortfarande åt rehabträning och spelar inte.

-Av säkerhetsskäl låter vi dom som inte är helt återställda få vila ett tag till från matchspel, säger ”Krille”.

Publik på 300 personer

Med nuvarande publikrestriktioner kommer det att tillåtas 300 personer i sittande publik.Säsongskortsinnehavare har fri entré, för övriga kostar det 50 kr/dag.Lösa biljetter säljs på plats i Arena Skövde, endast swish-betalning.
Entré sker via badentrén och ingången vid vaktmästarkontoret.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!