Niclas Börjesson slutar som klubbchef i IFK Skövde HK

IFK Skövde Handbolls klubbchef Niclas Börjesson kommer i sommar att lämna föreningen för att bli platschef för Ricoh IT-Partner Skaraborg.

Niclas har varit IFK-are sedan barnsben. Ideellt har han haft olika uppdrag i 30 år. De senaste fem åren har han varit anställd hos IFK Skövde med fokus på marknad, och sedan 2018 har han varit föreningens klubbchef.

-Till en början var det tufft och vi hade stora utmaningar. Tack vare många starka krafter runtom i IFK har vi nått dit där vi vill vara, säger Niclas och nämner ungdomsverksamheten som aldrig varit större, elitlaget som åter tillhör de främsta i landet samt en ekonomi i balans.

IFK Skövdes ordförande Per Andersson önskar Niclas lycka till med kommande uppgift i näringslivet.

-Det har varit några tuffa år i föreningen och Niclas med sin blåvita själ har haft stor del i den framgång som vi nu upplever. Vi är jättenöjda med den insats Niclas svarat för under de här åren. Även om han byter arbetsplats så kommer han fortsätta hjälpa IFK och inte minst komma på matcherna.

Niclas understryker att han trivs fantastiskt bra i föreningen, men att han nu vill ta chansen efter ett spännande erbjudande utanföridrottsvärlden.

-IFK kommer dock alltid att vara klubben i mitt hjärta och så småningom blir det säkert fler insatser på ideell basis, säger Niclas.

IFK Skövdes styrelse har inlett arbetet med att rekrytera en ersättare.

Bengt Andersson

.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!