Här är de nio IFK-killarna till SverigeCupen

Här ser vi de nio IFK-killarna som ska vara med i Västgötalaget i SverigeCupen, stående fr v Gustaf Karlsson, Arvid Garp, Theodor Lindahl och Adam Bustad, sittande fr v Linus Gustafsson, Isak Borg, Alfred Gustafsson, Eskil Larsson och Simon Brodow.

IFK Skövde har inte mindre än nio spelare med i den västgötska truppen för Pojkar -04 i SverigeCupen – ett nytt bevis på den starka ungdomsverksamheten i klubben.

Det är Svenska Handbollförbundet och IFK Nyköping som arrangerar SverigeCupen 8-10 november.  SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

Bland målvakterna återfinns Adam Bustad, vänstersex: Eskil Larsson, mittsex: Arvid Garp och Simon Brodow, högersex/högernia: Linus Gustafsson, Alfred Gustafsson och Isak Borg, niometer: Gustav Karlsson och Theodor Lindahl.

SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!