Ny trio på plats när IFK startar nya säsongen

Nu är sommarlovet slut för IFK Skövdes elittrupp. Återsamlingen inleds med ett litet hemmaläger i Arenan med såväl fysträning som diskussioner och förstås en del handboll. I truppen har nu säsongens tre nya spelare (på bilden fr v Erik Sääf, Victor Bang och Viktor Hallén) kommit på plats. Spelare som IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har mycket gott att säga om.

-Det är tre spelare som kommer kunna tillföra mycket i truppen där ju också flera tongivande spelare försvunnit sedan förra säsongen, säger han.

En som inte försvunnet, utan enbart bytt position, är tidigare högernian Kristian Svensson, som nu axlat rollen som ny biträdande tränare. Det är en roll som Signell ser som en stor tillgång och där Kristian Svensson blir en viktig taktiker att dela ansvar med på ledarbänken.

Än har förstås inte gruppen diskuterat målsättningar för den kommande säsongen. Klart är att man efter den så framgångsrika fjolårssäsongen har höga krav på att kunna utvecklas ännu mer under säsongen 2021-22.

Goda vitsord

De tre nya spelare som nu är på plats har Henrik Signell mycket gott att säga om. Viktor Hallén är en högerhänt kantspelare som kommer att ersätta Rasmus Wremer.

-Han är en notorisk målskytt och en erfaren försvarsspelare som kommer att tillföra mycket i vårt spel denna säsong.

Unge dansken Victor Bang kommer bilda målvaktspar med Fabian Norsten och är en målvakt som IFK är mycket tacksamt över att ha skrivit ett tvåårskontrakt med.

-Victor har mycket hög potential och vi ser fram mot att få arbeta vidare med honom tillsammans med vår målvaktstränare Thomas ”Foppa” Forsberg, tycker Signell.

Det tredje nyförvärvet är en hemvändare, då 21-årige Erik Sääf är tillbaka i blåvitt efter en ettårig sejour i allsvenska Amo. Den vänsterhänte kantspelaren har Signell mycket gott att säga om.

-Han är en väldigt fin person som utvecklats mycket under sitt år i Småland. Han kommer att bilda ett utmärkt högerkant tillsammans med Fredrik Mossestad.

\"\"

Media har fått möjlighet att träffa de nya IFK-spelarna vid uppstarten av hemmalägret.

Här ser vi fr v tränarduon Henrik Signell och Kristian Svensson samt Erik Sääf, Victor Bang och Viktor Hallén.

Första matchen den 6 augusti

Helgen den 6-7 augusti är det dags för den traditionella försäsongsturneringen på hemmaplan. Det norska topplaget ØIF Arendal gästar Skövde tillsammans med Handbollsligalagen Eskilstuna Guif och Hammarby IF.

IFK inleder mot Hammarby fredagen den 6/8 kl 19.00 och spelar mot Arendal på lördagen kl 16.00.

Övriga matchtider: Eskilstuna Guif-Arendal fredag kl 17.00 och Hammarby-Eskilstuna Guif lördag kl 14.00

Svenska cupen startar sedan för IFK:s del den 18 augusti.

Text: Annika Andersson Foto: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!