Nytt avtal tecknat med Daniel Björk

Den unge vänsterhänte niometersspelaren Daniel Björk och IFK Skövde HK har tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2021-22.

-Det känns förstås bra att klubben tror på mig. Ambitionen är att bli så bra som möjligt och få mer och mer speltid i A-laget, säger Daniel som började med handboll i 7-8-årsåldern.

-I pojkåren var jag väl först ganska bra i fotboll, men där utvecklades jag inte särskilt mycket. Från 15 års ålder är det handboll som gällt till 100 procent.

18-årige Daniel – han blir 19 i augusti – har alltså IFK som moderklubb. Den gångna säsongen har han utöver spel i HK Skövde fått pröva på spel i Handbollsligan med A-laget. Två matcher och ett mål är facit hittills.

IFK:s sportchef Ulf Nyström konstaterar att Daniel är en ung och väldigt lovande spelare som alltså gjorde elitdebut i höstas.

-Det kommer bli spännande att följa honom framöver och se hans utveckling i vår fina träningsmiljö. Därför är jag väldigt glad att han fortsätter sin satsning hos oss, säger sportchefen.

Daniel har spelat en del på höger kant, men efter hand är det positionen som högernia som gällt.

-Det är ju hård konkurrens på den platsen, men det sporrar och det långsiktiga målet är att bli startspelare i IFK, säger Daniel.

Lärlingsspelare med på träningar

Träningen i IFK sker som bekant under speciella förutsättningar just nu. Det kan nämnas att lärlingsspelarna Albin Viotto, Herman Dyberg, Henrik Reisen, Isak Svarén och Hugo Stuivers tills vidare tränar med Elitlaget.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!