Säsongen igång för IFK:s yngsta

Linus Lake och Magnus Järlström berättar om bolleken för de yngsta IFK-arna

Nu har IFK Skövde Handboll startat terminen för sina allra yngsta. Det handlar om bollek för pojkar födda 2013, alltså sex år gamla. Även några femåringar kom när det var säsongsupptakt i Trädgårdsskolans gymnastiksal. 44 pojkar kom efter att IFK tidigare skickat ut inbjudan till sexåringar i kommunen.
Pojkarna och deras föräldrar välkomnades av rutinerade IFK:are Sture Haglund, Mikael Samuelsson och Göran Stenström. Efter registrering var det dags för några tidigare IFK-spelare att ta hand om de förväntansfulla deltagarna. Det var Linus Lake, Henrik Frykler, Magnus Järlström och Viktor Andersson Bromér som kommer att leda träffarna.

\"\"

Magnus Järlström och Simon Strandell låter alla pojkarna hantera var sin boll.

De unga spelarna delades in i olika grupper och fick pröva flera stationer med bland annat hinderbana, skottövningar, bollkontroll och avslutningsvis straffar. Spontant hördes reaktioner efteråt ”va kul det här var. Jag kommer igen nästa lördag”

Timman efter sexåringarna kom sjuåringarna med ett 50-tal deltagare och ännu en timma senare var det dags för åttaåringarna där 35 pojkar deltog

Man kan lugnt säga att tillväxten år god för föreningen. Både vad gäller ungdomar och ledare.
Nu fortsätter de yngsta sina träffar i Trädgårdsskolans gymnastiksal varje lördag under hela hösten.

Text och foto: Göran Stenström

 

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!