Sigge inför Aranäs på bortaplan

En ganska intensiv period med mycket matcher väntar IFK Skövde HK. Innan det dubbla Europacupmatchandet hemma kommande helg är det HK Aranäs i Handbollsligan som står på programmet tisdag kväll. Fokus på en match i taget är IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signells klara budskap.

– Äventyret i ATG Svenska cupen tog slut i kvartsfinalen efter mötet med allsvenska Amo handboll. Hur snabbt kan man lägga en sådan förlust bakom sig?

– Det väljer man lite själv och vi har naturligtvis analyserat den matchen och vår prestation i den. Vi tar med oss det som kan utveckla oss vidare och det som gör oss starkare. Det arbetet är nu gjort så nu blickar vi framåt igen.

 – Nu kommer ligaspelet att varvas med Europacupmatcher. Är det något problem med det?

 – Det återstår att se, men jag tycker vi har en trupp som rent fysiskt ska klara av det. Däremot är det en ny situation för oss att kombinera dessa två turneringar. Så rent mentalt kan det bli utmaningar, men det är något vi kommer lyfta upp  och medvetandegöra och se vad det kommer innebära för oss.

– Aranäs har blandat en del under höstens ligamatcher, men har ändå fyra vinster och är i tabellen en bit från de allra sista. Är det något som överraskat dig med Aranäs insatser i höst?

– Egentligen inte för jag tycker dom har ett starkt lag i år och en bättre bredd än de haft de senaste säsongerna. Dom har bland annat fyra-fem niometarsspelare som håller hög klass i ligan.

 – Är det några spelare som det gäller att ha extra fokus i dagens Aranäs?

– En spelare som Philip Jonsson tycker jag är värd respekt med sitt uppoffrande spel och sitt sätt att leda sitt lag.

 – Trots allt är det ju här en match som ni bär favoritskapet i. Mot lag som Önnered och IFK Ystad har ni hanterat detta bra. Vad är det som i första hand gäller i sådana här matcher?

 – Att vi fortsatt är medvetna om vad som krävs av oss för att vinna matcher, oavsett vilket lag som står på andra sidan.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

 

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!