Sigge inför nytt möte med Hallby

 Efter förra veckans cupspel väntar en vecka för IFK Skövde med matcher i Handbollsligan både på tisdag och fredag. Först gäller det för IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans manskap att ladda för HK Hallby hemma i Arena Skövde. På fredag är det sedan bortamatch mot Alingsås.

– Det blev en ganska märklig cupmatch mot Amo med två röda kort redan i första halvlek och till slut en fyramålsförlust. Hur snabbt gick det att lägga den matchen bakom sig?

– Vissa matcher gör sig bäst att lägga bakom sig. Den här matchen var en sådan även om vi såklart har utvärderat vad vi vill göra annorlunda och bättre i fortsättningen. Men nu blickar vi framåt igen.

 – Nu är det alltså full fokus på Hallby – ett lag som ni just nu kanske känner allra bäst inte minst efter två cupmatcher i höst. Vad betyder det när det är ligamatch?

 – Det betyder att vi känner till dom och vice versa. Det återstår att se vilket av laget som drar mest nytta av de tidigare mötena.

-Var sitter främsta styrkorna hos Jesper Östlunds lag?

– Att dom när dom får det att stämma har en väldigt hög potential. Dom ger sig aldrig och är väldigt bra i medgång.

 -Vad måste framför allt fungera som inte gick så bra mot Amo?

  – Helt klart försvarsspelet. Vi vill gärna hitta tillbaka till tryggheten och kapaciteten vi har i vårt försvar. Det kommer bli en viktig faktor om vi ska få med oss de två poängen.

-Innan matchen ska Rasmus Wremer avtackas för sin fantastiska karriär. En annan veteran – Kristian ”Krille” Svensson – får hemmapubliken se på planen igen. Vad betyder hans återinträde pi laget?

 -Det betyder trygghet, rutin och ytterligare en spelare med massa handbollskunskaper som gör oss som lag bättre. Det känns både roligt och rätt att han är på banan igen.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!