Sigge: Lugi har kommit igång starkt!

Handbollsligan säsongen 2021-22 har kommit fram till halvtid. Det betyder att serien vänder och för IFK väntar dubbelmöten med Lugi Handboll. Första matchen går i Lund på torsdag och returen i Skövde på Luciadagen. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell är beredd på spännande dubbelmatcher.

 – Åtta raka segrar i ligan är givetvis imponerande. Var vändningen och andra halvlek mot Ystads IF senast det allra bästa vi sett i höst?

– Ja, det var helt klart en av de bästa halvlekarna vi gjort hittills och dessutom gjorde vi det mot ett riktigt bra lag. Moralen och tron på det vi gör tillsammans är imponerande just nu.

 – En dryg vecka mellan matcherna. Hur har upplägget sett ut fram till Skåneresan?

– Vi har tränat på i vanlig ordning med både handboll och mer fysisk träning. Dagarna innan match blir det mer fokus på motståndaren kring vad dom gör, men framförallt vad vi vill göra mot dom.

– Lugi inledde serien lite knackigt och hamnade utanför slutspelsstrecket. Är det ändå inte så att Lundalaget kommit igång ordentligt nu?

– Jo verkligen! Det går inte att titta var Lugi ligger i tabellen och tro att de presterar utefter tabellplaceringen. Dom är riktigt starka nu och har fått tillbaka ett flertal spelare som gör Lugi till ett helt annat lag än vad det var i början av säsongen.

-Vad gäller det att i första hand att se upp med när Lugi modell 2021 står för motståndet?

– Dom har ett ungt lag med fullt av spelare som just spelar helt utan respekt och med stort självförtroende. Det gäller att vi inte tillåter dom att göra det dom vill och är bra på. Vi måste också utnyttja att vi är mer rutinerade, samtidigt som vi spelar med mycket  hjärta och mod.

 -Hur ser du på det faktum att serien spegelvänder och att man får möta samma motstånd inom kort tid?

– Det blir nästan lite slutspelskaraktär inför det andra mötet. Det är då vi ska visa att vi är laget som drar fördel av hur vi analyserar motståndarens styrkor och svagheter.

-Även om vi haft härligt publiktryck i de senaste matcherna i Arena Skövde är det fortfarande i allmänhet lite trögt att locka publik till våra arenor. Har du någon förklaring och vad kan göras för att öka publiktillströmningen?

– Svårt att säga vad det beror på. Jag tycker verkligen att vi har visat den publiken som stöttat oss att vi spelar en rolig handboll där vi aldrig viker ner oss. Vi har känt en fantastisk stöttning såhär långt, men det är klart att vi vill ha mer publik för det tycker jag faktiskt vi är värda så som vi presterar just nu.

Frågeställare: Bengt Andersson

 

 

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!