Sigge snackar inför HK Malmö – #viställerupp-match

På fredag kväll är det dags för IFK Skövdes tredje match inom loppet av sex dagar. Det är topplaget HK Malmö som kommer på besök och IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell kommer förstås inte ha några problem med att ladda sina spelare för en toppinsats.

 

– Det har blivit två oavgjorda matcher (20-20 mot Önnered och 32-32 mot Helsingborg). Hur summerar du insatserna så här med lite distans?
– Det har varit två jämna matcher som kunde gått åt båda hållen i slutet där vi varit bra försvarsmässigt i matchen mot Önnered och anfallsmässigt nu senast mot Helsingborg. Vi hoppas få till helheten till matchen mot Malmö för det kommer behövas om vi ska vinna.

 – Eftersom ni mött lag på den nedre halvan har ni haft ett visst favoritskap. Det lär ni slippa när Malmö står för motståndet. Betyder det något i uppladdningen?
– Nej, egentligen inte men det kan vara skönt för spelarna att nån annan får bära på de största förväntningarna den här gången.

 – Det blev seger på bortaplan senast och IFK har gjort många bra insatser mot Malmö. Finns det någon bra förklaring till det?
– Svårt att säga, men vi hade i alla fall skaplig koll på dom senast. Malmö kommer med tunga attacker som jag tycker vi är bra på att stå emot.

– Malmö har ju ändå lite av favoritskap när det gäller att gå riktigt långt i kommande slutspel. Vad är det som gör laget så bra?
– Först och främst att dom har flera väldigt skickliga spelare. Dom har också en tydlig spelidé där spelarna vet sin uppgift.

Bra försvarsspel mot Önnered, givande anfallsspel mot Helsingborg. Vad behövs för att det ska bli bra åt båda håll nu?
– Att vi förbereder oss optimalt och hjälper varandra på planen så att vi lyckas med vår matchplan.

– Tätt matchande och vissa spelare får matcha extra hårt. Hur är läget inför fredagen? Fabian Norsten fick skott i ansiktet senast – hur ser det ut för honom och kan vi åter räkna med spel från Fredrik Mossestad?.
– Fabian är det inga problem med och vi räknar också med att Mossestad är med på fredag så det ser hoppfullt ut. Vi går för seger som alltid!

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

\"\"

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!