Sigge snackar inför IF Hallby hemma

Det är inte så vanligt med oavgjorda matcher inom handbollen. Därför är det minst sagt anmärkningsvärt att IFK Skövde nu spelat fyra raka matcher där det blivit delad poängutdelning. Nu på söndag väntar Hallby HK hemma i Arena Skövde och tränaren Henrik ”Sigge” Signell laddar förstås för första vinsten på ett tag.

 

– De senaste fyra matcherna har alltså slutat oavgjorda – två mot seriens topplag och två mot lag i nedre regionen. Hur ser en kort summering ut?
– Jag tycker helt klart att vi sett till de här fyra matcherna spelat bättre och bättre så jag tycker att formkurvan pekar uppåt. Vi gjorde en bra match senast mot Ystad och fortsätter vi på det spåret så vågar jag lova att tvåpoängaren kommer snart.

– Vet du om det över huvud taget varit något lag i handbollens toppskikt som spelat fyra matcher med kryss i rad? Det brukar ju knappt bli fyra oavgjorda under en hel säsong i vanliga fall.
– Haha nej det är inget jag har koll på, men det kan verkligen inte ha inträffat många gånger sedan handbollens begynnelse.

– Mot Ystad senast tillämpade ni 7-6-spel under långa perioder. Det blev lyckosamt och gav elva mål framåt och tre bakåt i egen kasse. Nöjd med plus 11-3 förstås och får vi ser mer av denna speltyp?
-Jag är jättenöjd med hur vi utför det spelet mot Ystads IF. Det är alltid ett drag vi har med oss in i matcherna så det kommer vi garanterat använda oss mer av. Om det blir mot Hallby kan jag dock inte säga. Det beror på hur den matchens karaktär blir, men det är väl inte omöjligt att det plockas fram igen.

– Faktum är också att IFK är det enda lag i ligan som inte förlorat någon match sedan återstarten efter VM. Vad betyder det?
– Det betyder att vi är svåra att besegra. Vi gör mycket bra saker just nu som vi vill ta med oss till kommande matcher och inte minst in i slutspelet när det väl är dags.

– Skador och sjukdomar har medfört att inget lag använt så många olika spelare – 25 stycken – som IFK under de 25 spelade omgångarna. Börjar det stabilisera sig i truppen nu?
– Ja, men det tycker jag. Det ser allt ljusare ut nu och vi har tränat på bra en lång period. Killarna är duktiga på att ta egenansvar för sina kroppars belastning, givetvis tillsammans med vårt medicinska team som gör ett strålande jobb.

– När ni mötte Hallby i Jönköping tidigt på säsongen blev det en knapp seger efter raffel in i slutsekunderna. Kan vi räkna med något liknande nu? För inte ska det bli oavgjort igen…
– Det vet man aldrig, haha. Jag tycker Hallby är bra just nu. Dom har precis som vi viktiga matcher framför sig om dom ska lyckas behålla sin slutspelsplats som dom just nu har. Men det är klart att vi går för att dubbla poängskörden nu.

– Hallby ligger nu på sista slutspelsplatsen. Ser du Jönköpingslaget som ett slutspelslag och var har vi Hallbys främsta styrka?
– Ja, så som dom spelar nu tycker jag det ska vara ett slutspelslag. Dom spelar med mycket fart och kraft och är tuffa i sina attacker. Det gäller att vi står upp med all fysik vi har.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!