Läs \”Sigge snackar\” och hör Matias i webbintervju

Ett steg i rätt riktning var sammanfattningen från både ledare och spelare efter det oavgjorda resultatet borta mot IFK Ystad. Nu har IFK Skövde att förbereda sig inför onsdagens besök av OV Helsingborg. Tränaren Henrik ”Sigge” Signell lovar full satsning för vinst. Vi hör också Matias Helt Jepsen, som nyligen förnyat kontraktet med IFK Skövde för två år framåt.

– Efter lång hemresa från Ystad blir det en hel veckas laddning inför nästa uppgift. Någon speciell uppläggning av träningspassen?
– Både och får jag säga. Det är viktigt att vi inte börjar tvivla på det vi har gjort hela säsongen och att vi tvivlar på vår spelidé. Däremot finns det saker utifrån vår spelidé som vi just nu jobbar för att komma tillbaka till.

– En riktigt bra halvlek mot Ystad följdes av 30 minuter där det inte alls blev samma utdelning framåt. Någon förklaring till detta?
– Svårt att säga säkert vad det beror på, men vi har naturligtvis pratat om det. Det som sagts är att vi så oerhört gärna vill vinna och spela som vi vet att vi kan. När det ska avgöras kan det vara så att det knyter sig just i avslutet och att man därmed tänker för mycket.

Alla lag har mer eller mindre varit lite svajiga så här långt, så vi är inte dom enda som känner att vi har saker vi kan göra bättre.

I de senaste matcherna, där poängutdelningen inte blivit den önskade, har framför allt motståndarnas målvakter varit mycket framgångsrika. En tillfällighet?
– Det hoppas jag. Killarna har visat tidigare att de är bra avslutare, men det finns faktiskt en motståndare, i det här fallet en målvakt som kan göra bra saker. Tror inte det är många IFK:are som tänker när Håvard räddar: Det där var ett slarvigt avslut. Snarare: Jösses, vilken bra räddning!

-Nu väntar OV Helsingborg som också har en bra målvakt i Michael Andersson. ”Micke” har två säsonger i IFK Skövde. Vem har mest nytta av det – att Micke kan IFK:s skyttar eller att IFK-spelarna vet var man ska avsluta…?
– Jag hoppas såklart att det är vi, haha. Men både vi och motståndarna analyserar noggrant inför varje match så jag tror faktiskt inte det blir varken för- eller nackdel att ”Micke” varit i klubben.

-OV skakade om Alingsås senast, men en åttamålsledning i början av andra halvlek räckte inte till poäng. Var har Helsingborgslaget sina främsta styrkor?
– Jag tycker dom spelar ett smart och lurigt anfallsspel där de gärna vill utmana brett. Det gäller att vi är kompakta där de verkligen utmanar och att vi behåller skärpan och tror på oss själva i 60 minuter.

 -Man ska väl heller inte lägga någon vikt på att det just nu är seriens jumbolag som står på andra sidan?
– Nej, då är vi farligt ute. Det har kryllat av oväntade resultat och hittills har det verkligen varit tydligt att alla kan slå alla och jag tycker dessutom att Helsingborg visat prov på en väldigt hög högstanivå.

Text Bengt Andersson
Foto IFK Skövde HK
Video IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!