”Tuffaste träningsperioden är nu”

Strax före midsommar hade IFK Skövdes elittrupp de sista gemensamma övningarna. Återsamling sker igen 22 juli. Tro nu bara inte att det blir fem veckor semester med bad och slötid! Vi hör med IFK:s fystränare Anton Claesson.

-Detta är en av de tuffaste träningsperioderna under hela säsongen, säger Anton som nyligen gått in i sin roll som IFK:s fystränare.

Det handlar om övningar på gym, sprint- och löppass liksom övningar på hemmaplan. Att ligga på latsidan låter sig alltså inte göras…

Anton tillträdde som fystränare för några veckor sedan.

-Jag har försökt skapa mig en övergripande bild av truppen genom att göra tester och titta på den träning Jonas Wille gjort. Jag har även haft samtal med nye Henrik ”Sigge” Signell, säger Anton.

Tester och personliga program

Under ett par dagar genomförde Anton både tester och hade korta samtal med spelarna.

-Att det handlar om vältränade och proffsiga killar visste jag redan. Ser fram mot att närmare lära känna alla i och runt laget.

Spelarna har nu individuella träningsprogram för veckorna då inga kollektiva övningar sker.

-Det handlar om en mix av pass inriktade på kondition, styrka och snabbhet, berättar Anton

-Hur viktig är då den här perioden?

-Den betyder oerhört mycket. Under sommaren finns mest tid att bygga upp sig för att komma så bra förberedda som det är möjligt när säsongen börjar på allvar. Det är tufft belastning och kanske inte så roligt alla gånger med tanke på att det inte ingår några handbollspass.

Anton och Sigge Signell har redan etablerat ett bra samarbete.

-Anton är ett väldigt bra tillskott. Dagens elitidrott kräver att vi har tillgång till specialister på olika områden, säger huvudtränaren.

Återsamling för truppen sker alltså den 22 juli och då väntar ett fyra dagar långt träningsläger på hemmaplan.

-Vi utgår från att serien startar i början av september. Planeringen sker utifrån detta i vår uppläggning och blir det andra direktiv får vi anpassa oss efter det, säger Anton Claesson.

Reportage: Bengt Andersson

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!