Uddamålsförlust för IFK

För andra hemmamatchen i rad blev det uddamålsförlust för IFK Skövde. Den här gången var det Önnered som vann, 27–26 (15-15) i Arena Skövde.

IFK Skövde blandar och ger. Seger borta mot topptippade Malmö blev till förlust mot Önnered på onsdagskvällen.

– Det brister i någon av form av tänk i huvudet på det mentala planet. På papperet är Önnered ett betydligt sämre lag än Malmö, säger IFK-tränaren Henrik Signell.

Det märktes inte alls även om det fanns tendenser till att hemmalaget skulle avgå med segern vid ett par tillfällen i matchen.

– Vi hade en chans vid 23–20 i den andra halvleken, men Önnered gjorde det bra och vi kom inte upp i nivå, säger Kristian Svensson som fick ta emot extra applåder i den andra halvleken då han gjorde två raka mål där det andra var hans 1 300:e mål i den blåvita tröjan.

Den första halvleken var såväl mål- som spelmässigt jämn där lagen följdes åt spelmässigt.

Ibland var det med IFK i tvåmålsledning och ibland var Önnered som hade två mål upp på hemmalaget.

Matias tillbaka

Halvleken saknade karaktär (precis som egentligen hela matchen) och ska någon omnämnas var det Matias Helt Jepsen (tillbaka efter skada) som vid flera tillfällen satte sina medspelare i fina avslutningslägen.

IFK Skövdes annars kompakta och svårforcerade försvarsspel visade inte alls samma klass man skämt bort oss med i tidigare matcher.

– Det var länge sedan vi släppte in 15 mål i en halvlek, säger Kristian Svensson.

I upptakten av den andra halvleken skadade sig Jack Thurin (fotledsstukning) i samband med hans kvitteringsmål till 16–16 vilket påverkade IFK:s skytte.

Matchen fortsatte annars precis som i den första halvleken, lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet.

Kristian Jakobsen Stranden, som varit lyckosam i serieupptakten, fick igång målskyttet efter pausvilan och låg bakom vändningen då IFK gick från 19–20 till 21–20. På kontring strax därpå kom 22–20 genom Victor Ljungquist. Matias Helt Jepsen fixade 23–20.

Avgjort? Nej då.

Önnered gjorde tre raka mål innan IFK återtog ledningen genom målvakten Håvard Åsheim.

Lagen fortsattes att följas åt. Känns det igen? Och med två minuter var det helt jämnt (26–26).

Med 26 sekunder kvar att spela tog Önnered ledningen efter straffmål av Markus Thorbjörn.

Matias Helt Jepsen hade läget för en kvittering men ÖHK-målvakten räddade och därmed var kvällen förstörd för IFK Skövde.

Dum förlust…

– Önnered ville mer och det var tråkigt. Den känslan vi har nu vill vi inte ha igen. Det här var en riktigt dum förlust, säger Matias Helt Jepsen.

– Vi orkade inte mobilisera kraften och det var många spelare som inte presterade på topp. Idrott är mycket psykologi. I dag är vi inte nöjda, säger IFK-tränaren Henrik Signell märkbart besviken.

Till bästa Önneredsspelare utsågs Andreas Berg. Pris till bästa IFK-spelare gick till Jack Thurin.

Nu väntar två bortamatcher för IFK Skövde, Redbergslid på tisdag och veckan därpå IFK Ystad.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 28 oktober då OV Helsingborg kommer till Arena Skövde.

Matchfakta

IFK Skövde–Önnereds HK 26–27 (15–15)

Målen, IFK Skövde: Jack Thurin 5, Victor Ljungquist 4, Kristian Jakobsen Stranden 4, Matias Helt Jepsen 3,  Adam Samuelsson 2, Hampus Söderman 2, Kristian Svensson 2, Dan Beck-Hansen 1, Fredrik Mossestad 1, Herman Dyberg 1, Håvard Åsheim 1.

Önnereds HK: Andreas Berg 6, David Sandberg 5, Max Santos 4, Anton Hallbäck 3, Markus Thorbjörn 2, Johan Blickhammar 2, Anton Schultze 1, Hugo Bengtsson 1, Christoffer Örtenwall 1, Marcus Norrbrink 1, Mirko Vicentijevic 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min.

Önnereds HK: 3×2 min.

Domare: Michael Johansson och Markus Winberg

Publik: 50 personer

Text: Thomas Wedin  Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!