Vi laddar för kvartsfinalerna – Sigge snackar

Då är Handbollsligan 2021-22 färdigspelad. IFK:s andraplats är klubbens bästa slutplacering på 17 år. Det blev dessutom fler poäng denna säsong trots att det nu spelades två färre matcher än föregående år. Det blir alltså IFK mot Hammarby – två lag som drabbade samman alldeles nyligen (bilden). För Matias Helt Jepsen & Co väntar säsongens höjdpunkter med start måndag kl 19.00 i Arena Skövde. Vi känner IFK-tränaren Henrik ”Sigge Signell på pulsen.

-Hur förberedda var ni på att det skulle bli Hammarby i kvartsfinalen?

– Vi var givetvis medvetna om att de var en av de möjliga kandidaterna. Men vi har inte lagt någon mer energi än det på vilka motståndare vi skulle ställas mot.

 – Om du ser tillbaka på ligamatcherna mot Hammarby – vad är det som imponerat mest på kommande motstånd? Ni möttes ju alldeles nyligen dessutom.

– Det är nog inget specifikt, men det är helt klart ett väldigt skickligt lag med många tekniskt duktiga spelare. Tycker att dom spelar ett klurigt anfallsspel där man inte alltid kan förutse vad som kommer att ske.

– Bäst av fem gäller som bekant och ni har hemmaplansfördel på så sätt att ni börjar hemma och en eventuell femte match spelas i Skövde. Hur viktigt är det?

– Vi känner oss trygga och starka här hemma och med en publik som stöttar oss så känner vi oss ännu starkare. Jag hoppas verkligen att läktarna fylls nu när det betyder som mest för oss.

-För första gången under din karriär som IFK-tränare kan det bli ett slutspel med fullt hus på läktarna. Vad förväntar du dig av publiken?

– Jag önskar att den glöden, viljan och arbetet vi lägger ner på planen smittar av sig till varje person på läktaren- På så sätt blir vi en mäktig enhet där vi jobbar tillsammans till en vinst. Så engagemang är det jag förväntar mig.

En hastig blick på de övriga kvartsfinalerna. Är det någon av dessa som känns särskilt oviss?

– Ja, det ska främst bli intressant att se utvecklingen i Skånederbyt Ystads IF-HK Malmö som jag tror kan bli riktigt hett och jämnt.

32 säsonger i högsta ligan

IFK Skövde Handboll slutförde nu den 32:a säsongen i följd i högsta ligan. Även 1992 och 2004 kom Blåvitt tvåa i sluttabellen. 2005 vann IFK serien för första och hittills enda gången. Vid 24 tillfällen har det blivit SM-slutspel.

Så här ser slutplaceringarna ut sedan avancemanget till elitserien.

1991-2000: 7-2-5-6-3-3-3-4-3-3.

2001-2010: 7-4-5-2-1-4-6-9-9-7.

2011-2020: 4-5-10-10-11-11-9-10-3-4.

2021 och 2022: 4-2.

Intervju: Bengt Andersson  Fakta: Kjell-Ove ”KOA” Andersson  Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!