Klar IFK-seger mot Aranäs i årets sista match

Det blev till slut en klar seger för IFK Skövde när HK Aranäs gästade Arena Skövde på söndagskvällen i årets sista match. 24-17 (10-9) skrevs siffrorna till. Det blir alltså ingen match på onsdag mot OV Helsingborg – ett lag som även fått sina två senaste matcher uppskjutna på grund av covid.

 

Efter en ganska mål- och tempofattig första halvlek var det denna gång stor hemmadominans efter paus.

-Visst lossnade det i andra halvlek. Vi blev fokuserade och visade tydligt att vi ville vinna, summerade IFK-tränaren Henrik Signell och konstaterade att det totalt handlade om en stabil insats även om det aldrig var tal om något skönspel.

-Försvarsmässigt gör vi det jättebra i 60 minuter. Eftersom vi blandat och gett en del på senare tid kändes det skönt att vi stod upp bra när det skulle avgöras, tyckte IFK-tränaren.

Jämn första havlek

I första halvlek följdes lagen åt i målprotokollet och som mest hade IFK tvåmålsledning två gånger. Annars gör nog alla aktörer på banan bäst att glömma insatsen…

Sju raka mål och avgjort…

Efter paus inledde IFK bäst och efter 12-11 blev det sju raka hemmamål och matchen var mer eller mindre avgjord.

-I det läget håller vi oss till det vi kommit överens om. Dessutom har vi marginalerna på vår sida efter att det varit lite si och så med det på senare tid, tyckte den nöjde fyramålskytten Dan Beck-Hansen.

Slutkvarten blev mest en fortsatt IFK-dominans och sjumålsvinst är givetvis klart godkänt.

Håvard 50-procentig

Håvard Åsheim avslutade en fantastisk höstsäsong med att ha en räddningsprocent på 50. Särskilt när matchen fortfarande stod och vägde en del gjorde Håvard en rad fina räddningar.

-Jag är givetvis jättenöjd med insatsen, men hela vårt försvarsspel var bra. Då är det inte så svårt att vara målvakt, sade norrmannen med ett stort leende.

En annan norrman – kantspelaren Fredrik Mossestad – tillhörde också de tongivande den här kvällen.

Jack Thurin var på bästa målhumör med nio fullträffar, varav fyra straffar.

-Det var skönt med en tvåpoängare. Att möta lag som Aranäs är alltid lite svårt, men vi fick ju det att lossna ordentligt efter paus, tyckte en av media ordentligt uppvaktad Jack efter matchen.

Aranäs i brygga

Aranäs har det jobbigt i tabellens bottenskikt. Bäste spelare var Filip Jonsson och blivande Alingsåssspelaren Rasmus Thorbjörnsson håller också alltid hög klass.

Målgörare
IFK Skövde HK: Jack Thurin 9, Fredrik Mossestad 6, Dan Beck-Hansen 4, Matias Helt Jepsen 2, Richard Hanisch 1, Adam Samuelsson 1 och Victor Ljungqust 1.
HK Aranäs: Philip Jonsson 6, Rasmus Thorbjörnsson 5, Tobias Thorbjörnsson 3, Gustaf Hallén 2 och Erik Karelius 1.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungströ
Video: Marcus Dahl

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!