Wille har ordet inför semifinal 2

Första semifinalen mellan IFK Skövde och IK Sävehof blev så laddad och rafflande som förväntat. Redan på måndag kväll är det dags för match 2 i den här serien och då är det Partille Arena som är spelplats. IFK-tränaren Jonas Wille ger sin syn på semifinalläget.

Första semifinalen blev en match med olika ansikten, som slutade med uddamålsvinst för IFK. Ni var ändå aldrig i underläge. Blev matchen i stort sett som ni förväntat er?
– Rent taktiskt blev den som förväntat. Vi är visserligen inte helt nöjda med allt i vårt eget spel, men väldigt glada över att vi vann.

– Kändes det att ni haft ett tre veckor långt uppehåll mellan sista kvartsfinalen och första semifinalen?
-Kanske lite. Det var några missförstånd i försvarsspelet som vi vanligtvis inte har och några ”skräp” i maskineriet offensivt. Men det kan också bero på att vi möter ett bra motstånd.

– Om det var ett långt uppehåll så kommer nästa match desto snabbare. Hur är upplägget fram till måndag klockan 19?
-Det var fysträning i lördags och taktisk träning på söndagen.

– Ni har nu mött Sävehof fyra gånger den här säsongen och det blir garanterat fler matcher lagen emellan. Finns det över huvud taget någon chans att kunna komma med något överraskande drag till nästa kamp?
-Ja, bägge lagen har nog fortsatt flera idéer om hur man kan finna på nya drag. Men jag vill tro att huvudkonceptet kommer att vara ganska likt.

– Det var tuffa tag med mycket känslor i Arena Skövde. Är det så även ni tränare vill se det här det handlar om slutspel där det gäller att i nästa steg försöka kvalificera sig till finalspelet?
-Ja, det är extra spännande och roligt när mycket står på spel. Man må försöka att njuta av att det är lite nervositet och spänning.

-Var det några smällar som tog extra hårt och som kan innebära att spelare tvingas avstå måndagsmatchen?
-Nej, vi har fullt lag.

Vi vet att semifinal 3 spelas måndagen den 6 maj i Arena Skövde. Många spekulerar i att denna semifinal går till femte och avgörande match. Hur går tankarna inom laget?
– Som vanligt så snackar vi inte så mycket om framtiden. Nu har vi bara haft fokus på att justera oss lite in mot kampen i Partille. Det är helt omöjligt att spå hur utfallet blir så det ger liten mening för oss att spekulera i det.

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!