Wille har ordet inför semifinal 3

Efter 1-1 är det dags för match 3 i semifinaldrabbningen mellan IFK och IK Sävehof. Att raffel och spänning på hög nivå är att vänta är givetvis ingen djärv gissning. Något som IFK-tränaren Jonas Wille  är beredd på.

 

– Det har blivit hemmasegrar i de båda inledande matcherna. Inför match tre är det några särskilda avgörande moment i matcherna som fällt avgörandet som du ser det?
– Jag tycker att vi har haft en match var med var sin välförtjänt seger. Lika väl har det varit extremt små marginaler i bägge matcherna.

 

– Är det något som överraskat er så här långt?
-Nej, jag är inte överraskad över vad Sävehof har kommit med för taktik – och jag tror inte heller att Stockenberg & Co har varit överraskade över vad vi har kommit med. Det handlar nog först och främst om att utföra sitt eget koncept bäst.

 

– Det är alltså sjätte gången den här säsongen som ni möter Sävehof. Finns det över huvud taget någon chans att komma med något nytt som kan förbrylla motståndarna?
-Som jag nämnt tidigare så tror jag att huvudkonceptet hos bägge lagen är ganska likt, men man vill nog försöka att lägga in små justeringar eller en variant eller två som kanske kan ge ett extra mål mer framöver – eller ett mål mindre bakåt. I så tighta matcher så kan det ju bli avgörande..

 

– Den här gången är det en hel vecka mellan matcherna. Är det enbart positivt med ett spelschema som innebär så långt uppehåll?
-Motivationsmässigt tror jag nog att vi helst önskar att spela match så ofta som möjligt och träna minsta möjliga eftersom säsongen varit så lång. Men rent fysiologiskt så är det nog bra med lite extra återhämtning och träning.

 

– Det pratas mycket om hemmaplansfördel i slutspelstider. Har det verkligen så stor betydelse när det nu är så att ni möter samma lag med täta mellanrum?
-Det får vi se!

 

-Kan och vill du peka på några detaljer som blir särskilt viktiga den här gången?
-Jag tror att det blir viktigt att man vågar helt släppa loss sig själv när det är viktiga matcher. Man skall försöka att utnyttja detta medan det pågår. Jag tror att det laget som klarar att träffa bäst på detta kommer att vinna.

 

I den andra semifinalen klarade Alingsås att besegra regerande svenska mästarna från Kristianstad med 3-0 i matcher. Alingsås därmed i kommande finalspel. Kommentar?
-Vi får passa på att gratulera Alingsås till en välförtjänt finalplats. Mikael Franzén levererar ännu en gång goda resultat.

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström

 

Fortsättningen

Semifinalspelet mellan IFK Skövde och IK Sävehof fortsätter närmast med match 4 i Partille Arena torsdag 9/5 kl 19.00.

Eventuellt femte match spelas i Arena Skövde tisdagen den 14 maj kl 19.00.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!