Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

\"\"

Efter ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll i Handbollsligan är det redan för andra gången dags att hälsa svenska mästarna från IK Sävehof välkomna till Arena Skövde. Jonas Willes syn på läget inför omstarten.

– I veckan före uppehållet vann ni mycket imponerande borta mot Kristianstad för att tre dygn senare förlora med oväntat stora siffror mot Önnered. Med lite distans hur ser du på dessa matcher?
– Det är ju ett mysterium hur det kan variera så mycket från dag till dag på handbollsplanen. I Kristianstadsmatchen är vi helt utan press och spelar stundtals mycket bra. Kanske tacklar vi ”pressen” om att vi ”ska” slå Önnered dåligt? Vi blir i varje fall pressade när Önnered når momentum och vi mister tron på oss själva. Det positiva hittills är att toppnivån har blivit ännu bättre än i fjol, men vi jobbar vidare på att bli ännu mer stabila.

– Det faktum att vi bjuds på en del överraskande resultat är det något vi kan förvänta oss även i fortsättningen av serien?
– Ja, jag tycker att nivån är så pass jämn att ”underdogs” kommer till att slå ”favoriter” många gånger under den här säsongen.

Ett matchprogram som innebär att ni nu möter Sävehof hemma för andra gången på i stort sett inte mer än en månad känns lite konstigt. Men jag antar att för er är det bara att gilla upplägget?
– Det är icke något jag har tänkt något på som varken positivt eller negativt. Sån´t  blir det ju bara med poolspel.

-Förra säsongen mötte ni Sävehof sju gånger och nu är det alltså redan dags för den andra. Betyder det att ni känner varandra lite extra väl?
– Ja, bägge lagen känner varandra bra, men det är svårt att säga om någon av oss drar någon fördel av det.

-Oavgjort med baklängesmål i sista sekunden blev det i senaste mötet. Kan vi räkna med samma raffel den här gången?
– Jag tror att det blir väldigt jämnt den här gången också.

-Vad tror det betyder för Sävehof att i höst varva ligaspelet med tuffa matcher i Champions League?
– I och med att dom har vunnit de flesta matcherna och överraskat positivt i CL så tror jag att det har gett dom ökat självförtroende. Då tål man nog också matchbelastningen bättre.

 

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!