Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

\"\"

För andra gången den här säsongen är det på söndag dags för IFK Skövde att bege sig till Eskilstuna för att möta Eskilstuna Guif. Förra gången gick det inte så bra sett ur IFK-perspektiv så det är revansch som tränaren Jonas Wille laddar sina spelare för

– Det blev ingen särskilt munter tillställning när ni möttes senast och särskilt sista kvarten var förödande. Vad måste ni i första hand ändra på för att det ska bli en annan matchbild den här gången?
 -Förra matchen var det extremt många mottagnings-och passningsfel plus en liten kollaps de sista 15 minuterna. Det må vi först och främst ändra på.

 – IFK har även historiskt sett haft det ganska svårt att möta Guif i Eskilstuna. Är det något som finns i tankarna när resan åter går dig?
– Nej, det är det faktiskt inte. Men vi har extrem lust till att vinna den här kampen.

Eric Johansson är Handbollsligans skytteligaledare. Senast var det Richard Åkerman som var vassast. Vad gäller för att få stopp på denna duo?
– Det är lite avhängigt av vilket anfallssystem som dom kör med, men enkelt sagt så handlar det om att deras spelare ska få mycket kroppskontakt.

-När det gäller höstsäsongen så här långt har utdelningen på hemmaplan blivit ganska låg – inte minst i jämförelse med det framgångsrika fjolåret. Finns det någon förklaring till att det sett ut så här?
– I utgångspunkt är det otroligt små marginaler som avgör och vi har ännu inte kommit upp i det självförtroende vi hade förra säsongen. Men jag tror att det ska komma. Säsongen är lång!

Fotnot: Matchstarten på söndag är flyttad till kl 17.30

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!