Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

\"\"

Efter tre raka segrar och värdefulla poäng är det dags för IFK Skövde att på lördag göra en resa till Skåne. IFK Ystad som varit något av höstens stora överraskning står för motståndet och IFK-tränaren är beredd på en ny tuff uppgift.

– De senaste segrarna har förstås varit bra för självförtroendet. Vad ser du som har varit det allra mest positiva i de här kamperna?
-Vi har haft framgång i alla faser av spelet. Mot Varberg och RIK var vi bra i anfall och försvar, medan vi mot Lugi först och främst lyckades bra i vårt kontringsspel. Det betyder att vi har potential som är hög när vi träffar på alla faser i en och samma match. Positivt är också att vi inte viker ner oss när det ser som mörkast ut mot Lugi, utan har förmåga att ordna till det till slut.

 – Är det några detaljer som ni behöver slipa extra på för att bli ännu tryggare i ert spel?
 – Ja, vi slipar hela tiden på detaljer i vårt spel. Det är en kontinuerlig process som aldrig tar slut.

IFK Ystad ligger i samma område som ni i den jämna tabellen. Är det något som överraskat dig särskilt med IFK Ystad i höst?
– Ingen stor överraskning eftersom jag tycker att IFK Ystad har robusta och fysiskt starka försvarsspelare som också har relativt kvicka fötter. Anfallsmässigt har dom tyngd och skott på samtliga niometers-positioner. Det är utan tvivel ett stabilt lag.

-Är det några spelare hos motståndarna som kan ses som nyckelspelare och som det blir nödvändigt att se upp extra med?
– Jag tycker att Jonatan Mollerup på H9 är en undervärderad spelare. När han har dagen är han bra. Nu har dom ju också blivit förstärkta med Emil Hansson från Kristianstad. Henrik Bielenberg, Johan Nilsson, Hansson och Mollerup utgör bra tyngd från nio meter.

-Senast kunde du glädjas åt en i princip helt skadefri trupp. Ser det lika bra ut efter matchen mot Lugi?
– Ja, ta i trä!

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!