Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

\"\"

December är som alltid en intensiv månad när det gäller Handbollsligan. Efter fyra raka segrar väntar nu ett riktigt tufft motstånd för IFK Skövde. HK Malmö har infriat förväntningarna som ett av de absoluta topplagen och kommer till Skövde med en mycket stark höst bakom sig. IFK-tränaren Jonas Wille och hans manskap är beredda på en tuff uppgift.

– Fyra segrar i rad och under de mötena mot Lugi och IFK Ystad har avgörandet kommit i senare delen av matcherna. Vad betyder det att komma igen efter underlägen?
– Det känns extra gott att vinna jämna matcher. Tidigare på säsongen så har vi haft marginalerna mot oss i de jämnaste matcherna. Då är det extra ont att tappa. Nu har marginalerna gått lite i vår favör.

– Segern mot IFK Ystad tyckte du var en av de allra skönaste under tiden med IFK Skövde. Varför kändes det så?
– Den var viktig för tabellsituationen. Och så var det en äkta ”sliteseier” när vi ligger efter från start, men klarar att ordna det till slut. Viktigt för moralen, självförtroendet och tabellen.

– Nu står ett av seriens allra bästa lag HK Malmö för motståndet. Vad är det som gör Malmö så bra och en av de främsta kandidaterna till både serie- och SM-guld så småningom?
– Dom har varit jättesolida defensivt med sin stora och tunga fysik. Dom kontrar också bra och har olika typer offensivt som kompletterar varandra bra.

 -Är det några spelare i Malmö som du ser som nyckelspelare?
– Anton Blickhammar är viktigt offensivt – och Viktor Östlund när han är skadefri. Men Malmö har extremt god bredd så det är många som står i främsta ledet i det laget.

Efter tre raka matcher utan förluster förlorade Malmö i måndags mot Kristianstad i en mycket bra ligamatch. Tror du på ett extra revanschsuget Malmö?
– Ja, jag tror att dom vill göra allt de kan för att Alingsås inte ska få en större lucka.

-December är en intensiv månad med tätt spelschema. Hur varvar ni matchandet med få till bra träningar och uppladdningar mellan spelandet?
– Det är roligt med så många matcher och det är så pass många dagar mellan var match att det varken är några problem att återhämta sig eller att förbereda sig till nästa match. Utmaningen med så tätt spelprogram är att det hela tiden blir så mycket fokus på nästa match att fokus på individuell utveckling i träning i perioder kan bli lite nedprioriterat. Det blir ofta matchförberedande träningar. I Norge och Danmark kommer inte matcherna lika tätt och då är det lättare att sätta av mer tid till både tuffare fysisk träning för enskilda spelare och individuell teknisk träning.

-Är det några spelare som blir särskilt viktiga i en sådan här typ av match?
– Nej, det är ingen speciell enskild spelare jag tänker på, men som alltid är man beroende av att flera spelare har en god dag.

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!