Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

\"\"

December innebär många resor till Skåne för IFK Skövde. Måndag kväll betyder möte med OV Helsingborg på bortaplan och kamp om viktiga poäng i den jämna Handbollsligan. IFK-tränaren gläds förstås åt fem raka segrar, men nu gäller det att ta sig an en ny utmaning.

– Fem raka segrar och en riktig bra insats senast mot topplaget HK Malmö. Vad är det som fungerat allra bäst den senaste tiden?
-Jag tycker att vi har haft relativt stabilt försvars- och målvaktsspel. Kontrings- och anfallsspelet har också kommit mer och mer den senaste tiden. Och när det börjar att rulla på så kommer också självförtroendet.

 – Att ha besegrat topplagen Alingsås, Malmö och IFK Kristianstad i höst har väl varit extra gott för självförtroendet?
– Ja, det visar ju att vår toppnivå utan tvivel håller målsättningen.

Sedan har det blivit förluster mot några lag i nedre delen av tabellen. Nu väntar OV Helsingborg som också håller till i de nedre regionerna. Antar att det ändå inte finns risk för underskattning?
– Med handen på hjärtat så är jag säker på att ingen av våra förluster har handlat om underskattning. Det är mer sannolikt att det handlar mer om att man inte har klarat att släppa loss helt mot motståndare alla förväntar att man skall slå. Då har det spritt sig en liten osäkerhet i laget när motgången har kommit i de respektive matcherna.

-Helsingborg har ju också besegrat Ystads IF nyligen och hängde med länge även mot Kristianstad senast. Var ligger den främsta styrkan hos Helsingborg?
-Jag tycker att dom generellt sett har ett bättre manskap än vad tabellen visar. Här finns ganska god fysik och bra mix av tempo, skott och man-man-färdigheter i anfallet.

-Är det några spelare som är särskilt viktiga att ha ögonen på?
– Först och främst är det bra kollektiv. Mot Ystads IF lyckades dom bra med sitt 7-6-spel så det blir det viktigt att förbereda sig på.

-Ganska tätt matchprogram, men är det fortfarande så att truppen klarat sig bra från skador den senaste tiden?
– Japp! Ta i trä igen!

 

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!