0-2 i kvarten – men än finns chansen!

Det blev förlust för IFK Skövde HK även i den andra kvartsfinalen mot Ystads IF. Långfredagens möte i Arena Skövde slutade med Ystadsvinst 28-26 (12-9).

-Det är förstås tungt att förlora en jämn match igen, men vi har absolut inte gett upp, sade IFK-tränaren Henrik \”Sigge\” Signell direkt efter matchen.

Andra kvartsfinalen i bäst av fem blev på sitt sätt ganska lik det första mötet i Ystad. Detta på så sätt att det svängde fram och tillbaka och lagen turades om att ha bra och sämre perioder.

-Det var förstås ingen champagnehandboll, men två bra försvar. Till slut är det små saker som avgör, blev Signells sammanfattning.

Gladare var förstås Ystadstränaren Oscar Carlén.

-Det är ändå tillfälligheter som kan avgöra sådana här matcher. Vi har haft marginalerna på vår sida när matcherna är till att avgöras. Samtidigt vet vi att det ska vinnas tre matcher för att gå till semifinal och vi tar absolut inte ut något i förväg, tyckte Carlén som hade sällskap på presskonferensen av tiomålskytten Julius Lindskog Andersson – han som var stor hjälte när SM-finalen lagen emellan möttes i våras.

-Jag kan inte förneka att det flöt på bra den här gången, sa den glade Ystadsspelaren som inte har något att spela mot Skövde press is….

Målfattig första halvlek

Första halvlek var ganska målfattig. Lagen följdes länge åt men i slutdelen blev det dålig utdelning framåt för IFK. Tremålsunderläge i paus vändes dock snabbt  och efter en dryg kvart var hemmalaget i ledning med 20-19.  Sista tio minuterna svängde det fram och tillbaka men till sluta var det ändå Ystad som kunde avgöra.

Tung förlust

Daniel Ekman tillhörde det absolut bästa i IFK den här eftermiddagen och prisades också som hemmalagets bäste.

–Det känns tungt och surt. Det är bara att konstatera att vi inte var tillräckligt skarpa när det skulle avgöras, summerade Ekman för media.

Tillsammans med Daniel var det några särskilda toppar i IFK. Jonas Samuelsson och Jonas Burud fick höga betyg – inte bara för fem respektive sex mål. Victor Bang i målet gjorde länge bra ifrån och hade 37 i räddningsprocent första halvlek.

Flera matchvinnare

Ystad har flera typiska matchvinnare i laget. Julius Lindskog Andersson var denna gång den allra främste. Unge Kasper Palmar var vass och gjorde fem mål och fick gästernas pris som bäste spelare. Tunge mittsexan Anton Månsson steg också fram med några direkt avgörande mål i slutskedet.

All kraft på tisdag

Tredje matchen i den här serien spelas i Ystad på tisdag.

-Vi kommer att mobilisera all kraft vi har för att vinna då, säger Daniel Ekman

Henrik Signell vill också se positivt på framtiden.

-Vi kan mycket väl vinna på tisdag. Då vänder serien hem till oss och sedan kan allt hända.

Matchfakta

Målgörare: Ystads IF: Julius Lindskog Andersson 10, Kasper Palmar 5, Jonathan Svensson 2, Anton Månsson 2, Philip Stenmalm 2, Linus Fernebrand 2, Mads Kalstrup Honoré 2, Ebbe Stankiewicz 1, Hampus Karlsson 1 och Kim Andersson 1.

Målgörare IFK Skövde: Jonas Burud 6, Daniel Ekman 6, Jonas Samuelsson 5, Viktor Hallén 5,  Bjarni Valdimarsson 3, Adam Ljungquist 1.

Utvisningar: Skövde 1, Ystad 3. Straffar Skövde 1, Ystad 1.

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm.

Publik 1 563.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!