Sigge inför Sävehof borta

Premiären i Handbollsligan är avklarad. Femmålsvinst mot Hammarby gladde förstås IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell. Nu laddar han och laget för torsdagens svåra bortamatch mot IK Sävehof i Partille.

– Hur ser du på premiären efter att ha fått några dagar att samla tankarna?

– Jag tycker vi gör en bra match mot ett bra lag och det var mycket att glädjas över.

 – Var det något särskilt som du tycker det fanns anledning att glädja sig särskilt åt?

– Jag tycker att vi gör en väldigt stabil match, både i försvars- och anfallsspelet. Det är tidigt på säsongen och vi har haft en relativt stor omsättning på spelare. Det gladde mig lite extra att vi visade att vi kan hålla en jämn och hög nivå i 60 minuter.

  -Nu väntar alltså Sävehof som trots många skador vann en storseger i premiären mot Hallby i Jönköping. Vad kan vi vänta oss denna gång mot Sävehof?

– Det blir givetvis en väldigt tuff match, men vi kommer gå in i den matchen på samma sätt som alltid, med siktet inställt på att vinna. Sävehof är ett starkt kollektiv oavsett vilka spelare som eventuellt saknas så det kommer krävas en väldigt bra insats från oss oavsett.

-Det är ganska länge sedan senaste vinsten mot Sävehof. Kan det vara dags nu?

– Det hoppas jag på såklart! Jag tycker vi har en rimlig möjlighet att vinna om vi står upp för varandra och är disciplinerade i allt vi tar oss för.

Något nytt gällande skadeläget i egna truppen?

Nej, i nuläget har vi samma lag som senast så det ser fint ut.

 -Om du summerar premiäromgången är det något som sticker ut extra?

– Att det precis som förra året ser ut som att alla lag kan slå alla om man har dagen. Det finns alltså inga lätta matcher i år heller.

Frågeställare: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!