34 IFK-MÅL RÄCKTE INTE TILL POÄNG

Det blev en mycket målrik tillställning när IFK Skövde HK tog emot Önnereds HK på torsdagskvällen. Önnered vann med 37-34 efter IFK-ledning i paus med 19-18.

Ett mycket långt uppehåll i ligan kan vara förklaringen till att det här blev en match som inte går till historien precis. Däremot svängde det ordentligt flera gånger i målprotokollet, men när det skulle avgöras räckte helt enkelt inte ett ganska tunt hemmalag till.

Mål i varje anfall…

Ja, nästan var det så stundtals att varje anfall resulterade i mål. Under de tio första minuterna gjordes 15 mål (7-8). Därefter ryckte Önnered ifrån och ledde flera gånger med fyra mål. När IFK gick ut och spelade 5-1-försvar vände det och hemmaledning i paus med 19-18 var ett faktum.

Den andra akten började dock mycket illa för de blåklädda. ÖHK gjorde fyra raka mål och 9-2 (!) på tolv minuter. Gästerna släppte sedan aldrig ledningen.

Lite spännande blev det när IFK kröp närmare till 30-32 med sju minuter kvar, men närmare än så kom Blåvitt aldrig.

Tomrum

Några vanligtvis tongivande spelare som Daniel Ekman (avstängd) och skadade Markus Sjöbrink, Håvard Åsheim och Linus Gustavsson saknades.

William Elovson och Adam Ljungquist fick priser efter matchen och det var ett ganska lätt val för den juryn. Jonas Burud, Jonas Samuelsson och Viktor Hallén noterades för godkänt antal mål.

Noteras att Jacob Gustavsson fick hoppa in i andra halvlek och gjorde ett mål i sin första ligamatch. Kort inhopp med ett mål blev det också för Isak Borg.

Önnered i slutspel

Önnered är klart för föreningens första slutspel och där kan nog Göteborgslaget bli en överraskning för vilket lag som helst. Pontus Zetterman och Sebastian Abrahamssons målvaktsinsats i andra halvlek var främsta bidrag till gästernas vinst.

Två matcher kvar

Nu återstår två matcher i Handbollsligan. För Skövde blir det resa till Malmö på måndag och avslutning på skärtorsdagen mot Lugi i Arena Skövde.

Matchfakta:

Målgörare: IFK Skövde HK: William Elovson 7, Adam Ljungquist 7, Jonas Samuelsson 7, Jonas Burud 6, Viktor Hallén 5, Isak Borg 1 och Jacob Gustavsson 1. Önnereds HK: Pontus Zetterman 8, Anton Blickhammar 6, Andreas Johann Niels 5, Adrian Källhage 5, William Bengtsson 3, Hugo Forsberg 3, Marcus Norrbrink 3, Andreas Berg 3 och Pelle Segertoft 1.

Straffar: Skövde 3, Önnered 1. Utvisningar: Skövde 2, Önnered 2.

Domare: Jonas Åström och Niclas Widell.

Matchens lirare: Skövde Adam Ljungquist och MAXI-priset William Elovson. Önnered Pontus Zetterman.

Publik: 1 348.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström