38-gradig värme och VM-medalj lockar IFK-trio

Vi har alla våra olika planer för midsommar. Den här IFK-trions gemensamma och innersta önskan är att få åka till Grekland med U21-landslaget och slutligen erövra en VM-medalj.

– Jag spelar gärna handboll igen i 38-gradig värme. Om det så är på  midsommarafton, säger William Elovson.

Säsongen fick ett abrupt och snöpligt slut efter en dramatisk förlängning nere i Ystad. Kanske inte redan glömt och förträngt. Men åtminstone tillfälligt lagt till handlingarna. Blickarna är redan riktade mot kommande äventyr.

20-åringarna William Elovson, Adam Ljungquist och Victor Siem, samtliga utbildade i Handbollsfabriken sedan bollskolan, ska kommande vecka (26-28 april) iväg på ett förberedande VM-läger i Kristianstad.

Förbundskapten Dennis Sandberg har denna gången kallat 19 spelare där slutligen 16 man får resa till sommarens mästerskap.

 Individuell träning

Lägret sker parallellt med A-landslagets vistelse i Skåne och rymmer fyra handbollspass samt ett gympass. IFK-trion har därför kört vidare på individuell basis efter Ystads-matcherna trots att det är kort uppehåll i den kollektiva träningen som drar igång igen på måndag.

– Vi springer och gymmar, berättar William Elovson. En sån här chans vill man inte missa.

-Hur mycket ser du fram mot samlingen?

– Massor. Det blir såklart kul att träffa kompisarna igen och inte minst få möjligheten att visa upp sig. Och extra roligt är förstås att A-landslaget är på plats samtidigt. Men slutliga truppen är inte uttagen ännu, så det gäller att vara skärpt och fokusera på sin egen prestation kopplat till det som är bäst för laget.

 Tunga lass i fjol

Wille och Adam drog tunga lass vid förra årets EM i Portugal där 2002-årgången spelade hem en fjärdeplats. Numera finns alltså IFK-kompisen Victor Siem även med och konkurrerar (se bonusinfo).

Fjolårets turnering spelades under extrem värme; upp mot 40 grader både i och utanför hallarna. Något liknande lär vänta i Grekland där blågult genomför inledande grupp- och huvudrunda. Kvartsfinaler och medaljmatcher avgörs i Tyskland som också är med och arrangerar mästerskapet 20 juni-2 juli.

Tråkigt återbud

U21-truppen har i dagarna fått ett rejält avbräck då lagkaptenen Albert Månsson (OV Helsingborg) dragit korsbandet. Å andra sidan ska Polen-proffset Elliot Stenmalm nu vara tillgänglig till skillnad mot i fjol då stjärnan var skadad.

Efter lägerdagarna i Kristianstad återstår Scandinavian Open i Danmark 11-15 juni innan det bär iväg mot Grekland/Tyskland – för förhoppningsvis ett antal IFK-spelare!?

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson. Foto: Bengt Andersson

BONUSINFO

Förbundskapten Dennis Sandberg kommenterar de tre IFK-spelarna i U21-truppen:

WILLIAM ELOVSON

\”Den stora överraskningen vid fjolårets EM då han kom in som reserv med kort varsel. Klev fram som en klippa, som trea i försvaret framförallt. Blev snabbt mycket viktig för laget med sin storlek, tyngd och sitt tvåvägspel\”

ADAM LJUNGQUIST

\”En flexibel energispelare som sprider glädje och optimism både på och utanför planen. Gjorde en riktigt bra höst i handbollsligan, har fått stå tillbaka under våren. Besitter en stor potential för framtiden\”

VICTOR SIEM

\”Gick länge under radarn på förbundsnivå. Kom sedan plötsligt fram som en frisk fläkt och har tagit stora kliv senaste säsongen. Bra i läget från kanten, vass i kontring, och därtill en gedigen försvarsspelare\”

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!