TRE SNABBA MED MARKUS SJÖBRINK…

DFGFDG

#2 Markus Sjöbrink, Foto Viktor Ljungström

…IFK:s 28-årige lagkapten, som är redo för ännu en säsong med bindeln runt armen – som härförare för ett ungdomligt blåvitt gäng som har en tredjeplats från i fjol att försöka leva upp till.

Åldersmässigt, ja – med fem 19-åringar samt fyra 20-åringar är snittåldern så låg som 22 år i 21-mannatruppen. Bland er 16 som cupspelade mot Hammarby i måndags, låg snittåldern på 25,3 år. Hur upplever du åldersstrukturen?

– Som en bra mix. Väldigt många unga äregiriga på väg uppåt. Ett mellangäng i förhoppningsvis “sina bästa år”. Plus fyra som passerat 30 år som alla spelat utomlands, med bred erfarenhet, fortsatt hunger, och som tar ansvar som lite äldre. En kvartett är dessutom pappor utanför planen. Här finns allt. Det känns framförallt som att vi har en fungerande gruppdynamik. Och som lagkapten känner jag mig bekväm. Jag var assisterande i Drott som 18-åring och kapten i Lugi som ung 23-åring. Fast nästan äldst ändå…

Ni har spelat åtta tränings- och cupmatcher. Fyra vinster (Nordsjälland, Tumba, RIK, Hammarby), ett kryss (Alingsås), samt tre förluster (Höj Elite, Skånela, Hammarby). På doktorns vis frågar vi nu; “hur mår patienten IFK” så här tätt inpå ligapremiären?

– Alla i truppen är i nuläget (” peppar, peppar…”) tillgängliga utan skador. Vi har tränat oerhört bra sedan april och har uppenbarligen lagt belastningen på rätt nivå. Vi står på en högre fysisk plattform, och är förbättrade konditionsmässigt generellt sett . Däremot är det svårt att dra samlade växlar på matcherna där varje lever sitt eget liv. Vi har åtminstone vänt rejäla underlägen i samtliga fyra vinstmatcher, och visat hög moral. Två av förlusterna är knappa, med uddamålet. Och så Bajen senast!? Där fick vi ett kvitto på vad vi kan…och att vi kan!! 

Handbollssveriges “(o)samlade expertis” tippar årets IFK nånstans mellan platserna 4-7:a i tabellen och till SM-slutspel. Ligan tränare ger med sina 14 tips IFK snittplaceringen 6,57. IFK-coachen Kristian Svensson tippar sitt eget lag som femma. Är detta en rimlig målsättning även hos er spelare och ledare?

– Rimligt, ja! Utifrån hur ligan ser ut och hur konkurrenterna står rustade. Vi spelare har satt topp fyra som målsättning, för att ha något att sträva mot och konkret att sikta på. I så fall också ett bra utgångsläge inför slutspelet och för att nå en semifinal. Men mycket hinner hända. Och en sak är säker inför premiären. Det blir ett annat publiktryck i Eriksdalshallen en lördag kl 17 än en måndag som senast…

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson
Foto: Viktor Ljungström/arkiv

KAPTEN SJÖBRINKS EGET TIPS:

1) Sävehof, 2) Önnered, 3) Ystad, 4) IFK SKÖVDE, 5) Kristianstad, 6) Hammarby, 7) Amo, 8) Alingsås / 9) Hallby, 10) Helsingborg / 11) Karlskrona, 12) Guif, 13) Malmö / 14) Skånela.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!