FÖRMODLIGEN YSTAD – MEN NÄR OCH VAR?

Förmodligen Ystad – 

William Elovson, Foto Viktor Ljungström

Lotten föll på…
Ja, troligtvis Ystads IF!

Med en åttondelsfinal fortfarande icke färdigspelad blev torsdagens cuplottning en aning rumphuggen.

IFK Skövde ställdes mot vinnaren Ystad/Guif – som spelar retur först på måndag i Skåne sedan Ystad vunnit den första matchen med 30-23 i Eskilstuna.

– Nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Men får vi Ystad ska vi mötas tre gånger på lika kort tid som vi nu ställs mot Hammarby. Ystad kommer nämligen också till Skövde för match i ligan onsdagen den 13 november. Mitt emellan cupmatcherna, förklarar IFK:s klubbchef Johan Gustavsson.

SKADEVI CUP KROCKAR
Oavsett så dröjer alltså ett slutligt besked. Ett annat problem som ställer till logistisk är att första cupmatchen (IFK:s hemmamatch) är planerad till lördagen den 2 november.

Johan Gustavsson:
– Då har vi Skadevi Cup igång för fullt i Arenan och i ytterligare 16 hallar runt om i stan. Vi har hundratals dubbelarbetande matchfunktionärer och volontärer som är upptagna. Inte minst är elitspelartruppen schemalagd för att arbeta drygt 200 timmar i cupcentra, sekretariat, med att filma matcher och vara prisutdelare under dagarna tre.

– Hur mycket orkar vi med!? Självklart måste vi titta på olika alternativ utifrån detta. Både med datum och eventuellt att lägga om spelschemat för Skadevi. Vi är öppna för allt.

YSTAD ÄVEN I EUROPA
I sammanhanget finns även det faktum att Ystads IF (Guif får ursäkta!) spelar gruppspel i Europa League, med ytterligare datum utöver liga- och svensk cup att ta hänsyn till.

Johan Gustavsson:
– Jag ska ringa min kollega, Marcus Lindgren i Ystad, och försöka lägga ett pussel som passar alla. Vi får helt enkelt återkomma. 

Tidsmässigt återstår sju veckor och inte minst nio ligamatcher innan kvartsfinalerna ska avgöras, med alltså planerade datum 2 och 16 november.

Övriga kvartsfinaler: Sävehof-Önnered, RIK-OV Helsingborg, Amo-Alingsås.

Text. Kjell-Ove “KOA” Andersson
Foto: Viktor Ljungström/arkiv

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!