REX FYLLER UT SKORNA – OCH KLIVER UPPÅT!

TRE SNABBA MED REX BLOM…

…IFK:s försvarschef, truppens veteran och trotjänare. Inte enbart åldersmässigt, som 34-åring. Snart på väg in bland klubbens topp 20 beträffande spelade ligamatcher (151 st hittills) och vid eventuella tre kvartsfinaler framåt vårkanten inne på topp 10 när det gäller slutspelsmatcher (33 st)?

Du har påbörjat din sjunde säsong i Skövde – hur påläst är du att IFK vunnit samtliga tidigare sex ligapremiärer på hemmaplan med dig i laget?
– Det visste jag inte. Bra statistik som vi önskar förlänga. Jag vet bara att jag i fjol passerade vår tränare, “Robban” (Arrhenius), med antalet matcher. Och att ungdomarna Victor Ljungquist och Jesper Jensen, samt Håvard Åsheim, är de enda som är kvar från säsongen 2018/19 då jag anlände. Men Håvard håller vi utanför här, eftersom han varit i Tyskland och spelat under två säsonger…

Hemmapremiär på fredag mot HF Karlskrona; ett lag som bröt er fina svit med ligavinster i fjol. Som spelade 30-30 i sin första match mot Amo. Som har en erfaren taktiker vid namn Ola Lindgren på bänken?
– Ett tungt lag att möta. Tobias Nordahl, Olafur Gudmundsson, Axel Söderqvist (skadad i premiären), plus Markus Viitkar och Albin Stenberg, är bjässar som spelar centralt och gärna fajtas. Och vi måste passa oss för kvicksilvret Isak Larsson. Där har vi – speciellt jag! – revansch att kräva från senast. Men vi har stått bra bakåt i två matcher mot Hammarby, så det försvarsspelet får vi ta med oss. Ihop med publikens stöd i arenan förstås.

Vad många inte vet är att du har ett JEM-brons för 18-åringar från 2008 i prisskåpet. Och så spelar du numera i ett par skor som lyser upp alla hallar dit du kommer – med färgen “ilsket orange”?
– Ha, ha. Man får ta vad man kommer över när man har 49 i skostorlek. Inte alldeles enkelt att hitta dojor som passar mina fötter. Nu har jag i alla fall tre par som jag kan skifta mellan. EM-bronset är givetvis ett fint minne även om det är 16 år sedan. Vi är några som håller på fortfarande. Andreas “Stycket” Nilsson, Richard Hanisch, Linus Arnesson och Martin Dolk bland annat. Mattias ” Zacke” Zachrisson minns jag som stjärnan. Men handboll är färskvara. Det gäller att befinna sig i nuet. 

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson
Statistik: Patrik Seeger
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!