“SKRÄLLAGET” TILL ARENAN!

Robert Arrhenius, Foto: Viktor Ljungström

HK Malmös bortaseger i söndags mot svenska mästarna, topptippade Sävehof, är handbollsligans stora skräll/snackis så här långt.
– Den såg man inte komma, så vi är varnade, försäkrar IFK-tränaren Robert Arrhenius inför tisdagens fajt i arenan.

Att stänka in 35 mål på bortaplan i Partille är det inte många motståndare som mäktar med. Malmö lyckades, tack vare bland annat elva kontringsmål i första- och andrafas. Samma skånska klubb som kryssade i fjol i Arena Skövde.

Robert Arrhenius såg söndagsmatchen:
– Malmö spelade optimistiskt, trodde på sin egen förmåga, och ställde om med hög fart. För att möta detta gäller det för oss att investera i varje löpning framåt/bakåt, och i varje duell som uppstår. Och försöka mala ner Malmö över 60 minuter. Helt klart är att vi måste prestera på topp för att erövra två poäng.

“Robban” stannar till medan han räknar upp plusvarianterna hos gästerna:

– Kul att se Skövde-grabben Hugo Stuivers (“mittexa som jag…”) lyckas så bra.

TVÅ MATCHER – TVÅ BUSSRESOR
Malmö-laget firade söndagsvinsten med bussresa hem till Skåne, för att alltså göra en ny tur till Skövde under tisdagen; med blott 48 timmar mellan matcherna.

Nämnde mittsexan/försvarschefen Hugo Stuivers, som spelar cirka 50 minuter i matcherna, ser bara möjligheter med återkomsten till barndomsstaden.

– Det är på förhand en kamp att vänta med tanke på hur IFK gärna vill ta revansch för förlusten i hemmapremiären mot Karlskrona. spår 23-åringen. Den trodde man inte på, lika lite som på vår seger i Partille…

FLEST MÅL AV STUIVERS 
Stuivers versus moderklubben och flera ungdomskompisar ser vi som en intressant match-i-matchen. Hugo, som först lånades ut till Torslanda och Amo (2020-22), har gjort flest spelmål hittills för Malmö – 15 stycken på fyra matcher.

En annan lockande utmaning är…Norge-kampen! Hemmalagets Håvard Åsheim/Jonas Burud mot gästernas finurlige playmaker Truls Grötta, som svarade för hela åtta målpass mot Sävehof.

För IFK (och supporters!) gäller att klä på sig blåstället. Om inte annat väntar ju “Blåvitt-matchen” där också syskonföreningens framgångsrika fotbollslag ska hyllas parallellt i arenan.

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Din biljett köper du här: https://ifkskovdehandboll.ebiljett.nu  

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!