SKADEVI CUP ERBJUDER HÖGKLASSIGT CUPDRAMA

Lyckas vi fylla Arena Skövde lördagen den 2 november?
– Det är målsättningen, klargör IFK:s klubbchef Johan Gustavsson.

Efter ett antal turer står det nu definitivt klart att den första kvartsfinalen, av två, i ATG svenska cupen mot Ystads IF ska spelas nämnda lördag.
Mitt under Skadevi Cup-helgen – med avkast kl. 20.00 i Arena Skövde.
Entrépriset blir: 50 kronor.

– Ett enda pris för alla, oavsett som vuxen/förälder och som för cupdeltagare. Vi bygger matchen på att cirka 5 000 handbollsintresserade barn och ungdomar är i omlopp i Skövde med omnejd under helgen, förklarar Skadevis erfarne cupgeneral Henrik Berggren.

Klubbchef Johan Gustavsson fyller på:

– Här ges en möjlighet att få se svensk topphandboll mellan fjolårets tvåa samt trea i handbollsligan. Ystads IF är dessutom regerande cupmästare. Matchen står redan i förväg för ett högt underhållningsvärde.

Projektet med att pricka in cupmatchen mitt i Skadevi-programmet är inte helt smärtfritt. Bland annat försvinner två så kallade “klisterplaner” i arenan mellan kl 17 och 21 på lördagen.
Dessutom pågår full aktivitet i 17 andra hallar parallellt med att cupmatchen spelas.

– Alla Skadevi-deltagare får inte möjlighet att kunna se matchen. Men väldigt, väldigt många. Och så har ju vår trogna ordinarie publik, påpekar Henrik Berggren.

IFK.s elitlag får genomföra fredagens träning i Hjo. Volontärer och funktionärer kommer att för en stund springa på varandra och då arbeta parallellt.

Men herrar Berggren och Gustavsson ser enbart möjligheter:

– Vi har tidigare år spelat bland annat Europacup-match under Skadevi-helgen. Värdet av att kunna bjuda våra besökare på en härlig extra handbollsfest överskuggar eventuella praktiska problem som kan tänkas följa.

En fullsatt Arena Skövde tar drygt 2 500 åskådare. Cupreturen i Ystad spelas lördagen den 16 november.

Biljett köper du här – BILJETTSIDAN!

Text: IFK Skövde HK
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!