“VISST SKA ARENAN VARA VÅR HEMMABORG”

Kristian Svensson, Foto: Viktor Ljungström

MELLAN TVÅ MATCHER MED “KRILLE”…

…IFK:s huvudtränare, som lagt dubbla vinster till handlingarna inför längtan och väntan till kommande hemmamatch mot Alingsås HK på onsdag.

Känner du äntligen lite arbetsro – med dubbel poängskörd (6) jämfört med i fjol (3) efter fyra omgångar?

– Lite mental arbetsro, javisst efter en vinst, kanske. Men nytt och fortsatt arbete ligger kvar och väntar. Det finns alltid en nästa match och två nya poäng som hägrar. Med träningsupplägg och förberedelser snurrande i skallen. Med grubblerier om egen förkovran och motståndare. Det inträffar att man vaknar mitt i natten och kommer på nåt. Jag lägger ner mycket mer tid som tränare än som spelare och lagkapten. Uppdraget handlar om att vara up-to-date 24/7.

Efter två hemmaförluster tog ni tillbaka Arenan som er egen borg senast. Belönades spelarna rent av med en extra ledig dag?

– Absolut inte. Vi har våra rutiner och principer. Vi tränar vidare; exempelvis även på söndag. Vi önskar göra tre träningar i rad innan match om schemat tillåter. Eventuellt två dagar träningsfritt i följd är aldrig optimalt. Och visst är det viktigt med en egen hemmaborg. Förhoppningsvis har vi lagt en ny grundsten i och med insatsen mot Malmö. Vi trivs ju väldigt bra i arenan och får en fantastisk stöttning av publiken. Klart att vi vill ge tillbaka med att vinna matcher!

Vi noterade ett par märkliga resultat i onsdags, med förluster för topptippade Sävehof (igen), Kristianstad och Hammarby. Dessutom vände Amo ett sjumålsunderläge i paus till seger mot Guif. Är det för tidigt att säga att serien har satt sig?

– Det tar säkert åtta, tio omgångar innan vi ser en tendens. Flera klubbar har haft stor omsättning. Rollerna är inte helt solklara och satta. Enbart Ystad går som en ångvält. Full pott och redan 43 plusmål. Och Skånela står kvar på noll poäng. Detta är väl också vad de flesta tippade. 

20241001 IFK Skövde HK – HK Malmö, Foto: Viktor Ljungström

Resultat och svackor – finns förklaringar till att ni, som senast, levererar  2 x 4-0-perioder, för att sedan tappa med 0-5 på fem minuter?

– Ingen logisk förklaring. Den analysen är svår. Efter tidig ledning med 15-8 släppte vi till 7-14 på 20 minuter runt paus. Klart att man blir frustrerad. Men misstag straffas lätt i vår sport. Man kan bara vara så påläst och noggrann som möjligt; speciellt kring avslut och när det gäller att hålla nere de tekniska felen. Men det saknas logik även där. Nu vann vi trots tolv tekniska fel. Mot Karlskrona fick vi stryk med bara hälften så många tekniska…

Ni hade länge 21 friska och tillgängliga spelare i truppen. Sedan har det börjat “röra på sig i sjukstugan”. Hur är statusen inför nästa match på onsdag?

– Just här och nu, i denna stund, ser det bättre ut än senast. Både Rex (Blom) och Victor (Ljungquist) tränar igen. Rex kunde spelat i tisdags om det absolut behövts. Så vi ser positivt framåt även om varje dag ständigt innebär nya förutsättningar. Det är något vi får leva med, och acceptera.

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson
Foto: Viktor Ljungström  

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!