HÄRLIG ARBETSSEGER I ETT TUFFT VÄSTGÖTADERBY!

SNABBANALYSEN
IFK SKÖVDE – ALINGSÅS HK  33-29 (19-14)

Västgötaderby mellan två lag med blott var sin förlust under de fyra första omgångarna. Med ett kul historiskt facit sedan 1998 i serie- och slutspel: 33 vinster för IFK, 34 för Alingsås. Däremellan två kryss – och nu är det alltså kvitterat!

Ett prestigemöte som hettade till ordentlig efter paus när Rex Blom tilldelades ett rött kort, och IFK tappade en sexmålsledning till blott ett måls övertag (26-25) med tio minuter kvar.

Låt oss säga så här om avslutningen och hemmasegern: Frukten av en kolossal arbetsinsats av Skövde-gänget. Med många vinster i duellspelet. Med plusfaktorer på flera händer. Med kroppsspråk som vittnade om glädje och kamp.

De båda 10-målskyttarna Jonas Samuelsson och Benjamin Helander gick en egen match i matchen på ena kanten. En poängseger till slut för Jonas för inte enbart två värdefulla pinnar i tabellen. Veteranen bar IFK:s anfallsspel – från högersex – när mycket gick i stå. Med utöver pricksäkert straffskytte även mål från distans och via genombrott. Stort plus också till Linus Gustavsson – ett yrväder i publikens smak.

UTROPSTECKNET
Tabellyftet. Från sjunde till andra plats, bara över en natt, för IFK:s vidkommande. Ibland är det befriande att spela sista matchen i en omgång. Åtminstone vid vinst. Om Alingsås avgått med segern hade tabellen rymt sju lag på vardera sex poäng. Små marginaler, var ordet!

FRÅGETECKNET
Daniel Ekmans skada efter 53.09. Först ett hjärtskärande skrik. Följt av ett sus genom publiken (säsongsbästa). Sedan total tystnad medan medicinsk personal sprang in på planen. Daniel haltade så småningom ut på en fot – men med ett rejält bandage runt höger knä. “Det knakade till, men smärtan har släppt lite grann – och nu får röntgen avgöra vad som eventuellt är trasigt” löd första beskedet efteråt.

SNACKISEN
Vem skulle vinna målvaktskampen av bästisarna Håvard Åsheim och Anton Hagvall? Vi dömer nog jämnt skägg till slut. Håvards första halvlek plus några viktiga parader i andra stod upp mot ex-IFK-aren Antons fantastiska spel efter paus med tio räddningar.

CITATET
“Kul med stort förtroende och bra utdelning (5 mål på 6 avslut). Nu får jag fortsätta jobba med försvarsspelet för att få ännu mer speltid”
(Pigge Linus Gustavsson charmade publiken – offensivt. Han vet också vad som behöver förbättras för att vara en tvåvägsspelare.)

IFK:s målskyttar: Jonas Samuelsson 10 (5), William Elovson 6, Linus Gustavsson 5, Adam Ljungquist 4, Jonas Burud 2, Herman Dyberg 2, Daniel Ekman 2, Sebastian Fagerdahl 1, Jesper Jensen 1.

Alingsås främsta målskytt: Benjamin Helander 10 (4).

Domare: Andreas Isén och Johan Markaby-Redén.
Publik: 1 374.

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson

Härnäst spelar IFK Handboll på bortaplan mot IFK Kristianstad fredagen den 18 oktober.
Nästa hemmamatch spelas torsdagen den 24 oktober kl 19 mot OV Helsingborg.