Adam och William bakom semifinalplats i U 20-EM!

Sverige kommer att spela semifinal i U 20-EM i Portugal. Detta efter seger i sista huvudrundamatchen mot Tyskland med 29-25 (11-10) sent på onsdagskvällen. Båda IFK Skövdespelarna William Elovson och Adam Ljungquist bidrog starkt till svenska segern med bland annat tre respektive två mål.

Det var en jämn inledning där lagens målvakter stod för flera räddningar. Flera lite för snabba avslut och tekniska fel gjorde att Tyskland ledde med 6-4 efter 15 minuter. Båda lagen kämpade med målskyttet och det blev långa spelsekvenser utan mål där spelet kändes stressat. Tyskarna gick till en fyramålsledning.

Starkt niometersspel från IFK-killarna

I slutet av halvleken spelade William Elovsson, Adam Ljungquist och Kasper Palmar riktigt bra på nio meter. I kombination med fina räddningar av Alexander Linden gick Sverige upp i till 11-10 ledning i paus.

William Elovsson och Felix Möller stängde igen zon 3 med bra försvarsspel och Sverige spelade mer kontrollerat i sitt anfallsspel under inledningen av den andra halvleken.

Starkt insats

Det är stundtals mer kamp än skönspel och med kvarten kvar var det oavgjort 17-17. Formationen med Elovsson, Ljungquist och  Palmar får nytt förtroende i mitten på halvleken och spelade upp Sverige i en femmålsledning efter 51 spelade minuter. Tyskland tog timeout och chansade med 7-6. Men Sverige löste detta och kunde komfortabelt vinna med 25-29. En mycket fin prestation av laget Sverige!

Utsedd till matchens lirare blev 7-målsskytten Kasper Palmar, Christian Wilhelm (4 mål) fick priset i Tyskland. På fredag väntar nu semifinal mot hemmanationen Portugal. Matchen visas i Viaplay. Matchstart kl 20.30 Andra semifinalen mellan Spanien och Serbien spelas kl 17.30..

Målskyttar

Målskyttar Sverige: Kasper Palmar 7, Kelvin Roberts 5, Albert Månsson 4, Carl Hamberg 3, William Elovsson 3, Adam Ljungquist 2, Felix Möller 1, Johan Ericsson 1.

Alexander Lindén spelade mycket bra i målet med 39,5  i räddningsprocent.

Rapport från Krister Billström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...