Adam sexmålskytt när Sverige vann igen!

Sveriges U 20-lag firar stora triumfer i EM som pågår i Portugal. Sent på fredagskvällen besegrades stornationen Frankrike med 31-24 (18-16). IFK-spelaren Adam Ljungquist var Sveriges främste målskytt med sex fullträffar.

I första halvlek var starten trevande med flera tekniska fel av Frankrike. Sverige tog successivt kommandot i matchen och gick till halvtidsvila med 18-16.  Albert Månsson (OV Helsingborg) var duktig i anfallsspelet tillsammans med femmålsskytten Adam Ljungquist och William Elofsson som resolut trea i försvarsspelet.

Bäst i Frankrike var målvakten Kalim Zahaf, straffskytten Matteo Fadhudile och vänsternian Wallem-Konrad Peleka.

Målvaktsbyte

Svenskt målvaktsbyte i paus där Oscar Sävinger (IK Sävehof) kom in. Han fick tag på några bollar direkt och spelade stabilt under hela halvleken. Sveriges ledning pendlade mellan 2-5 mål första kvarten och ökade sedan till hela 7-8 mål under andra halvan. Förutom nämnda spelare visade även Kasper Palmar (Ystad IF) prov på bra skytte.

Matchens lirare i Sverige Albert Månsson och i Frankrike målvakten Kalim Zahaf.

Fina insatser av IFK-killarna Adam och William även denna mästerskapsmatch.

Målskyttar

Svenska målskyttar Adam Ljungquist 6, Albert Månsson 6, Kaspar Palmer 4, Felix Möller 3, Kelvin Roberts 3, Assar Kammenhed 2, Johan Ericsson 2, William Elovson, Julian Sjögren, Tobias Ljungmark, Mikael Helmersson, Petter Donaldson och Herman Josefsson 1 var.

Nu blickar vi framåt till söndag då det är sista gruppspelsmatchen mot Kroatien, kl.13,00.

Vid TV-skärmen: Krister Billström Foto: Robert Elovson

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...