Agne Bergvall gillar det han ser…

IFK Skövde HK:s nye fystränare Agne Bergvall, har nu haft tillfälle att stifta lite närmare bekantskap med truppen. Agne var på plats när säsongen satte igång med hemmaläger.

-Jag blev otroligt imponerad av hur grabbarna hade skött sommarträningen, säger Agne som verkligen ser fram mot den säsong som nu så smått dragit igång.

-Det är en fantastiskt fin grupp och det märks att det gjorts ett bra jobb under lång tid.

Agne är nog mest känd i idrottssverige som tränare för Carolina Klüft under hennes smått otroliga år. Han har också tränat systrarna Kallur, men varit aktiv även inom andra idrotter som till exempel med Joachim Johansson i tennis. Handboll har han också stor erfarenhet efter bland annat fem år i FC Köpenhamn och en period med damlandslaget. Agne har även varit fystränare för Vetlandas bandylag.

Inget gnäll inom handboll och bandy…

-Jag gillar handboll. Brukar säga att handbolls- och bandyspelare är fantastiskt trevliga att jobba med. Dom gnäller aldrig.

Nu ser han fram mot resan tillsammans med IFK Skövde.

-Det känns som vi har en grupp som verkligen vill något tillsammans. Inte minst med tanke på den turbulens som varit i föreningen är truppen kanske inte lika bred som de senaste säsongerna. Därför känns det särskilt viktigt att inte drabbas av för mycket skador.

Text och foto: bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!