Anton Hagvall till Alingsås nästa säsong

IFK Skövdemålvakten Anton Hagvall kommer att gå till Alingsås HK inför nästa säsong.

– Det känns bra att allt redan är klart. Nu blir det full fokus på IFK Skövde och att vi ska göra en fortsatt bra säsong, säger Anton som kom till Skövde och bildade målvaktspar med Håvard Åsheim inför detta spelår.

Anton påpekar att han trivs väldigt bra med alla i IFK Skövde, men det kommande klubbytet passar bra med tanke på att han bor i Alingsås och pendlar till matcher och träningar i Skövde.

– För livssituationen blir detta bra. Inte minst eftersom min sambo Annie arbetar i Göteborg och vi bor i Alingsås, säger Anton.

Återvänder till AHK

Anton har tidigare gjort två säsonger i Alingsås HK. Klubbens nuvarande förstemålvakt Rickard Frisk lämnar AHK efter denna säsong. Anton kommer då att bilda målvaktspar tillsammans med Emil Holmberg.

– Jag räknar med stort ansvar och att få mycket speltid, vilket givetvis också varit avgörande för beslutet.

– Men det varit tufft att komma fram till detta eftersom allt fungerar så bra i Skövde och att vi gjort en så stark höstsäsong.

Fotnot: Anton ha Kungälvs HK som moderklubb, som junior blev det två SM-guld i Sävehof. Han har även spelat i Lugi som gjort en period i danska Skjern.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!