Anton trivs och har nya mål i sikte

Anton Hagvall är ny målvakt i IFK Skövde HK den här säsongen. Han trivs i sin nya miljö och efter stormatchen senast mot Amo finns det nya stora mål och utmaningar.

Onsdagsmatchen mot Lugi HF är som bekant IFK:s 1 000:e raka grundseriematch i högsta ligan och målet är förstås också att förlänga den nu åtta matcher långa vinstraden.

– Det är verkligen ett privilegium att få vara med på den här resan. 1 000 matcher i rad på den här nivån är verkligen en prestation, säger den 26-årige keepern.

– Matchens lirare senast. Var det en av dina hittills bästa matcher i IFK?

– Vi gjorde tillsammans en bra insats, men det har ju fungerat bra nu under en längre period och det är givetvis jättekul.

– Vad är din sin syn på varför det gått så bra under höstmånaderna?

– Det viktiga är att vi jobbar som grupp tillsammans. Alla hjälper och jobbar för varandra. Där har vi svaret tycker jag.

– Du och målvaktskollegan Håvard Åsheim tycks ha ett fint samarbete.

– Absolut. Vi fungerar bra ihop varje dag och stöttar varandra hela tiden – oavsett om man vid match står i målet eller sitter på bänken.

– Vad betyder det att ha Johan Greens som målvaktsresurs?

– Johan är ju enormt erfaren och en jätttestor tillgång. Han ger tips och visar stort engagemang hela tiden.

Nu gäller det Lugi. Vad kan vi förvänta oss?

– Lugi har gjort det bättre än kanske många förväntat sig. Det blir absolut ingen lätt bortamatch och vi måste vara på tårna från början. I senaste hemmamatchen gjorde ju Lugi 40 mål och det visar att det finns spelare att se upp med. Men visst vore det kul med nionde segern i rad…


Fotnot:
IFK Skövde HK:s 1 000:e raka match i högsta serien kommer att uppmärksammas särskilt i samband med nästa veckas hemmamatch mot HF Karlskrona (tisdag kl 19.00).

Här kan matchen ses

Matchen kan ses via Handbollsligan.Live, alternativt hos vår Handbollsligan Live-partner.

Restaurang Valle är IFK Skövde HK:s officiella Handbollsligan Live-partner och har ensamrätt på att sända bortamatcherna i Handbollsligan.
Boka bord på 0500-48 01 75, enklare mat & dryck finns att köpa.

Öppnar en timme innan matchstart. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Text: Bengt Andersson
F
oto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!